Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Киркова обжалва, но съдът отхвърли възраженията ѝ срещу Решение №78

1 минута
В жалбата си Киркова твърди, че това решение е незаконосъобразно
Мария Киркова, кмет на Община Харманли

Мария Киркова, кмет на Община Харманли

Съдът не уважи искането на кмета Мария Киркова за отмяна на решение на ОбС, с което нейният проекто-бюджет на Харманли за 2024 година не бе приет, а в същото време по него бяха направени съществени промени.
Делото бе образувано по жалба на кмета на община Харманли Мария Киркова против Решение №78 от 16 февруари 2024 г. от редовно заседание на Общинския съвет, проведено същия ден.
В жалбата си Киркова твърди, че това решение е незаконосъобразно, противоречащо на материалния закон, постановено при съществено нарушение на административно-производствените правила, а също и като неправилно.
Твърди се, че с него е било прието незаконосъобразно изменение на внесения от нея проект за бюджет на Община Харманли за 2024 г. От една страна, бюджетът, предложен от Кмета на община Харманли, не бил приет, а в същото време с оспорваното решение се приемали изменения в този неприет бюджет.
Оспорваното решение не съответствало и на целта на закона и били допуснати същностни грешки в съдържанието му.
Жалбоподателят моли да бъде отменено като незаконосъобразно, неправилно и постановено при съществени административно-производствени нарушения.
Съдът поиска мнение и на Общинския съвет и след няколко заседания реши да остави без разглеждане жалбата на Мария Киркова и прекрати производството по административно дело №249/2024 г. по описа на Административен съд – Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.