Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Кино под звездите, латино, рок и фолклор – за празника на Любимец

1 минута
Кино под звездите, латино, рок и фолклор - за празника на Любимец

Празничната програма за Деня на Любимец бе богата на събития. Тя стартира с изложбата „Цветни мисли в света на Мария Валериева“ и бе посветена на 55-годишнината от обявяването на Любимец за град. Децата, които рисуват, показаха своите умения върху платна.
Вечерта на площад „3-ти март“ имаше лятно кино под звездите. За най-малките бе излъчена анимацията „Котки в музея“.
Следващата вечер бе “Пулсът на танца” – филм за цената на успеха.
Първата забавно-музикална вечер от програмата премина под знака на латино музиката. Фиеста от песни огласи центъра на Любимец, а Латино група от Стара Загора, с ръководител Стефан Дончев, без много усилия накара присъстващите да танцуват заедно с тях.
Градусът на настроението допълнително вдигна и професионалистът зад пулта DJ Pedro, който избра изцяло хитови латино парчета.
На 29 август Торино и Пашата, заедно с DJ JIVKO MIX, разгорещиха публиката на Любимец.
„Честит празник, Любимец! 55 години много надежди! 55 години изпълнени мечти! 55 години безброй истории! Аз се радвам, че моята история е започнала точно от тук, от този град, от този площад!“ – с тези думи започна празничната вечер DJ JIVKO MIX, един от най-емблематичните DJ в страната.
След неговото участие на сцената се качиха Торино и Пашата – известни като „Латино кралете“ на България. С младите изпълнители на сцената се качиха и известният китарист и хитмейкър Иван Тишев и Димитър Марианов, познат като Marianoff. Всички заедно създадоха допълнителни настроение на публиката на площада, където малки и големи танцуваха и се забавляваха, а двете силни партита задоволиха предпочитанията на феновете.
Петък вечер бе наситена с китари и барабани, а любителите на рок и красивата българска музика можеха да се насладят на изпълнението на група „Диана Експрес“. „Утре“, „Душа“, „Влюбено сърце“, „Молитва за дъжд“ и „Северина“ бяха част от им авторските парчета.
Компилацията от различни стилове бе аплодирана от публиката на Любимец и гостите от Свиленград и Харманли и други населени места.
Оркестър „Канарите“ закриха празничната седмица в Любимец.
На 31 август обичаните от всички българи музиканти забавляваха любителите на българския фолклор, които пък се хванаха на хорото.
Местните пазители на българския фолклор, ТС „Сакарци“ към НЧ „Братолюбие-1884“, също поздравиха присъстващите на площад „Трети март“. Въпреки дъждовното време танцьорите показаха два от своите завладяващи танца „Хлябове“ и „Тракийска шевица“.
По време на празничната седмица в Любимец се състоя и местният панаир.

Албена Михова, Васил Драганов, Роберт Янакиев и Стефания Кочева ще представят комедията “За първи път“, на 10 септември, вторник, от 19:00 ч. в НЧ “Братолюбие – 1884”- Любимец.
За всяко нещо има първи път – така казва народът. За първи път момчето става мъж, за първи път някой може да срещне любовта, за първи път една малка случка може да ти посочи правилният път, за първи път може да те споходи щастие. Много неща могат да се случат за първи път един следобед в една хотелска стая. И всеки човек може да открие нещо за себе си за първи път, гледайки театрално представление.
Авторски спектакъл на Орлин Дяков.
Режисьор: Орлин Дяков
Билети на касата на читалището.
Тел. за информация: 0888810117, 0894290913, 0885644055

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.