Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на България

Кампанията „Бъди активен“ бе отбелязана по училища и градини

9 минути
Училища и детски градини от Харманли отбелязаха Европейския ден на спорта. На 27 септември техните възпитаници се включиха в националната кампания “Бъди активен”.
Кампанията „Бъди активен“

Кампанията „Бъди активен“

Училища и детски градини от Харманли отбелязаха Европейския ден на спорта. На 27 септември техните възпитаници се включиха в националната кампания “Бъди активен”. Ученици, учители, родители и родни спортисти участваха в различни спортни мероприятия, които се проведоха във всички учебни заведения и детски градини в общината.
В НУ “Алеко Константинов” спортният ден започна с обща загрявка, водена от Тифани Генчева, която показа на учениците как се гребе с гребла за кану-каяк. Денят продължи с дейности, които бяха разпределени по различните класове – 1. клас играха хоро и се състезаваха в забавната Еко щафета. Втори клас участваха в лека атлетическа игра, трети – имаха открит урок с иновативни стелки ActionMath. Четвъртокласниците участваха в щафетни игри , а подготвителната група се забавляваше с игра с обръчи.
Учениците и учителите от ОУ „Иван Вазов“ отбелязаха деня със състезание с тротинетки, футбол, волейбол, баскетбол, щафетни игри, състезание по джага, тенис на корт и тенис на маса.
За поредна година Европейският ден на спорта се отбелязва и в СУ “ Неофит Рилски”. Възпитаниците на училището участваха в мажоретни танци, волейбол и футбол, а за най-малките ученици бяха организирани и състезания за рециклиране. Гост на празника бе гордостта на Харманли и България, бившият възпитаник на училището Божидар Саръбоюков, заедно със своя треньор Димитър Карамфилов.
И тази година ПГЕТ “Захари Стоянов“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище. Денят бе посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват различни видове спорт и физическа активност.
Под ръководството на учителката по ФВС Надежда Карамфилова се проведоха турнири по волейбол и тенис на маса.
Колежката ѝ Грациела Димова осъществи приятелска среща между футболните отбори на осми и девети клас. Спортният ден завърши с резултат 5:3 и с много позитивни емоции.
За възпитаниците на НУ “Отец Паисий” спортният ден премина под мотото “Спорт за малки и големи, всички весели, засмени”. ДГ “Ален мак” също участва в Европейския ден на спорта. Децата от различните групи се включиха в организирани подвижни игри с обръчи и топки, игри свързани с рециклиране и игри с препятствия, които се проведоха в двора на детската градина.
Няколко групи с деца, заедно със своите родители бяха гости на спортен клуб по лека атлетика „Хеброс“- Харманли. На стадион „Хеброс“ те участваха в различни по характер състезателни игри, като бяха ръководени от Божидар и Ирен Саръбоюкови, Цветка Дякова и треньора Димитър Карамфилов.
С весели игри и много забавление децата от ДГ “Пролет” също се включиха в кампанията.
ДГ “Детски свят” проведоха Деня на спорта в парк „Димана Данева”, а техни гости бяха едни от най-перспективните млади спортисти на Харманли – Стела Гешева и Божидар Саръбоюков.
Да бъдем активни, да играем заедно”, под този наслов премина спортния празник в ЦСОП “П.Р. Славейков”, Харманли през европейската седмица на спорта. С много усмивки, с много настроение и с много спортен заряд бяха срещите по футбол и народна топка. В отборите на рамо с учениците се включиха и техните учители.
За най-малките състезатели бяха подвижните и занимателни игри на спортната алея дърпане на въже по тревните площи.
Победители и победени се забавляваха заедно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights