Залагаме за създаване на фонд “Интелект” за работа с надарени деца

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 10, 2023 08:42

Залагаме за създаване на фонд “Интелект” за работа с надарени деца

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 37/1061, година XX, 06 -12 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Господин Андреев, какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Харманли?
Най-вече желанието ми да направим община Харманли по-добро място за живеене.
Преди дни заедно с мои приятели участвахме в граждански протест, свързан с настанените бежанци в РПЦ – Харманли. Протестиращите основно бяха млади хора, семейства, много майки с малките си деца. Това е бъдещето на Харманли! Точно заради всички тях си заслужава един сравнително млад човек, какъвто съм аз, да поеме по не лекия път на управлението на община Харманли и да се опитаме да направим Харманли по-добро място за живеене.
Убеден съм, че с експертизата, която имам, мога да бъда полезен на съгражданите си. Убеден съм, че има начини да подобрим качеството на живот след спечелване на изборите. Една от първостепенните ни задачи е спасяването на “МБАЛ Харманли”!
Болницата ни страда от липса на млади специалисти, поради което се налага затваряне на отделения. Предлагам да бъде създадена програма за привличане на лекари и медицински сестри в града, които да работят като титуляри в “МБАЛ Харманли”. Общината има ресурс да предостави безплатни обзаведени общински жилища. Ангажирам се с осигуряване на нова медицинска техника за нуждите болницата.
Прави впечатление, че няма кой да обгрижва много възрастни хора, чиито деца са извън града. За това е наложително създаването на хоспис за долекуване.

Какви други конкретни приоритети за града и общината бихте предложили?
Имаме пълна листа от 21 човека. Всички са експерти в своите области, много от тях са работили в администрацията, други са били и все още са общински съветници. Заедно подготвихме предизборна програма, която ще стане достояние на хората. Важен приоритет в нея е воденето на успешен диалог с ДАБ, относно решаването на проблемите на гражданите, свързани с настанените бежанци в най-големия лагер в България, а именно този в Харманли. Поемаме ангажимент да съдействаме за организацията и провеждането на местен референдум, свързан със статута на бежанския лагер /РПЦ Харманли/.
Проблеми, които са особено наболели и тревожат харманлийци. Внимание и усилия ще бъдат положени за инфраструктурата в града. Подмяна на ВиК мрежата и нов асфалт, както за основните улици, така и за малките квартални улици. Необходима е инвестиция за изграждане на ПСОВ. Ще се работи по привличане на нови инвестиции в общината, което е жизнено важно за хората. Да не забравяме селата, прави впечатление, че доста млади семейства се връщат да живеят в селата и да водят природосъобразен начин на живот. За това е необходимо инфраструктурата в селата да се изравни с тази в града.
Като говорим за инфраструктура не бива да забравяме, че всичко това може да бъде унищожено само за няколко часа, давам пример с наводненията, случващи се ежегодно в различни райони на страната ни. Плюс това ние преживяхме това десетина години. За това ще настоявам за реални действия за почистване на Харманлийска река. Като говорим за реката, всички знаем, че е необходимо възстановяване на бента на р. Харманлийска в местността Дефилето.

Вие сте баща. В какъв Харманли искате да живее синът Ви и неговите връстници?
На първо място искам Харманли да се превърне в сигурно място за нашите деца. След това да бъде по-чист и облагороден, с повече велоалеи и зелени места за игра. И не на последно място – да развиваме спорта. В Основно училище „Отец Паисий“ липсва съвременен физкултурен салон. Ангажирам се с построяване на нов такъв. В момента имаме спортни клубове, които носят медали и слава на града и трябва да бъдат подкрепяни. Няма да цитирам имена, за да не пропусна някой от спортистите.
Залагаме и на създаване на „ Фонд “Интелект” за работа с надарени деца.

Накрая ще Ви попитам за културата, която е близка до Вас и за духовността – какво предвиждате?
Имаме много идеи, проведоха се разговори с читалищните деятели, както и с хората на културата и изкуствата. Родиха се страхотни идеи за организиране на ежегоден танцов, театрален и фестивал на народната песен, организиране на ежегоден арт-пленер под надслов „Жената-Хубост Българска“. Подкрепям и ще съдействам за продължаване на вече станала традиция, а именно ежегодният фестивал „На Хармана“. Извършване на основен ремонт на читалище „Дружба“, както и ремонтни дейности по отстраняване на течове в библиотеката. Озеленяване дворовете на храмовете към община Харманли.
Като говорим за озеленяване, да не пропуснем тема за екологията. Имам идея за облагородаване на ловния парк, за което ще търся съгласието на ЛРД „Сокол“ за съвместно изготвяне на проект.

А какво ще е логото на кампанията ви?
“С лице към хората, за по-добър живот.”
Те, както и аз искаме Харманли да стане отново спокоен град.

Любомир Андреев е номинацията за кандидат-кмет на Харманли от БСП. Той е бакалавър по „Финанси“. Собственик на успешен частен бизнес в сферата на търговията. Избран е за общински съветник от групата на БСП през мандат 2015 – 2019 година. В периода 2013-2017 е областен координатор на младежката структура на БСП.
Два мандата е председател на настоятелството на Народно читалище „Харманли 2001“. Деен в сферата на културата. Семеен е и има едно дете.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 10, 2023 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама