Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Живко Желев стана шампион при гълъбовъдите в маратонския полет

1 минута
Живко Желев стана шампион при гълъбовъдите в маратонския полет
Живко Желев - победителят

Живко Желев - победителят

Живко Желев стана шампион при гълъбовъдите в маратонския полет, провел се в края на миналия месец. Гълъбите на члена на сдружението „Харманли полет“ прелетяха разстоянието от 996 км от полския град Хрубешов най-бързо.
Това постижение се определя от неговите колеги като „черешката на тортата” в маратонското състезание. С него господин Желев затвърди класирането на неговите птици от предишния маратон, също от полския град Влодава, където завършиха на трето и четвърто място.
За отбелязване е, че първите четири гълъба в класирането от маратона от Хрубешов са негови, което е може би невиждано постижение за член на харманлийския клуб. За пръв път се случва първите четири птици да са на един и същ състезател.
След първия маратонска полет до град Влодава, Полша, той дълго време се колебаеше дали да пусне гълъбите си за втория, но интуицията му подсказа, че те ще станат победители. Заложи на гълъби с опит, родени през 2020, 2021 и 2022 година.
Господин Желев разчиташе на специалната храна за гълъби „Атмус“ и фуражи „Зара“, които не го подведоха макар че много колегите му дълго време коментираха този негов избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.