Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Дръзки гости в завързан втори кръг

1 минута
Единствен съставът на „Хеброс 1921“ взе своето на собствен терен в Харманли
"Харманли" - "Раковски,

Можем спокойно да отбележим, че втория кръг в областната група мина под диктовката на гостите, които взеха 3 от четирите играни мача през изминалите почивни дни.

Публиката на стадион „Хеброс“ в Харманли отново стана свидетел на 8 гола, както и преди седмица. Местният „Хеброс – 1921“ победи с 6:2 „Раковски – 1923“ в двубой в край на миналата седмица. Този път обаче гостите от Ивайловград, които жребият определи отново да гостуват в Харманли вкараха два гола и показаха, че не са беззъби в нападение. Като стрелци за домакините се изявиха Димитър Неделчев, Валентин Георгиев – 2, Пейко Петков от дузпа, Канде Самура и Александър Желязков. За отбора от Ивайловград се разписаха Димитър Хросинков и Стилян Антонов.

Много оспорвано мина срещата в Димитровград между „Бригада – 2010“ и „Саяна II“. Гостите успяха да излъжат своя опонент в самия край и така вече имат две победи от началото на сезона. Момчил Вълчев откри за „Саяна“ в 40-та минута, но веднага след подновяването на играта Сашо Борисов от „Бригада“ изравни. Стоил Стоилов изведе отново гостите напред в 57-ата минута и отново Сашо Борисов изравни. Три минути преди края на мача обаче Християн Василев оформи крайното 2:3 за „Саяна II“.

С успех като гост се поздрави и състава на Хасково. Момчетата на треньора Живко Иробалиев спечелиха с 3:0 гостуването си на „Марица“ в Симеоновград, но доста се изпотиха преди опитният Иван Калинов да ги зарадва с първия гол. Преди него обаче Антон Бонев от домакините изпусна цели три чисти положения и срещата можеше да има съвсем друго цифрово изражение. Но не стана така, а както винаги се случва като не вкараш, ще ти вкарат. Така и стана, след втори гол за гостите, който направи Кирчо Крумов и интригата приключи. Крайният резултат 0:3 оформи Константин Гочев в 86-ата минута.

Голово шоу се заформи и на стадион „Младост“ в Хасково. Гостуващият дублиращ тим на Свиленград успя да победи домакините от „Старско“ с 4:2 и да продължи победната се серия. Петър Вълков вкара два гола за свиленградчани, а по един добавиха Валери Христов и Теодор Стоянов. За „Старско“ точни бяха Егин Хасанов и Енгин Бекир.

Със служебна победа 3:0 се сдоби състава на „Любимец – 2000“ като гост на другия „Любимец – 2018“. Символичните домакини предупредиха, че няма да се явят още през седмицата, поради заетост на част от играчите им.

Последният двубой от втори кръг между „Сакарски спортист“ и Харманли бе отложен още в началото на надпреварата и ще се състои на 26 октомври в Тополовград.

Ето и програмата за предстоящия трети кръг

21 септември, събота от 17:00 часа:

„Хасково“ – „Любимец – 2018“ на стадион „Младост“

„Харманли“ – „Марица“ на стадион. „Хеброс“

22 септември, неделя от 17:00 часа:

„Саяна II“ – „Хеброс – 1921“ в Горски извор

„Свиленград II“ – „Бригада – 2010“ на стадион „Колодрума“

Любимец 2000 – Старско в Любимец

Раковски 1923 – “Сакарски спортист” в Ивайловград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.