Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

ДПС не дадоха на ГЕРБ областна управа на Хасково

4 минути
ДПС не дадоха на ГЕРБ областна управа на Хасково

Мехмед Атаман от ДПС е новият областния управител на Хасково. Той бе назначен на този пост на 26 юни от служебния кабинет на Димитър Главчев.
Досегашният областен управител Гинка Райчева заявила за Haskovo.info, че е прочела новината в медиите, като преди това не е била информирана за рокадата.
Господин Атаман е и областен председател на ДПС. Той е бил депутат в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Преди това е бил заместник-областен управител на Хасково, както и заместник-кмет на община Хасково.
Съпругата му Айше Фарадин Атаман управлява дружеството „Ата – строй“, което печели много обществени поръчки в областта.
Служебният кабинет „Главчев” смени и други трима областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище, като двама от тях са от ДПС.
За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. От 2007 година е кмет на община Ардино.
Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище.
Икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 г. до момента е директор на общинско предприятие в Търговище.
Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 година е ректор на Аграрния университет в Пловдив.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights