„Докосване“ – Една година зад обектива

Сакарнюз
От Сакарнюз август 9, 2008 16:18

„Докосване“ – Една година зад обектива

Акценти

  • Вестник "Новини" година VI, 8-14 август 2008 г

Свързани публикации

Шенай Нуриева

На четвърти август от 17:00 часа в историческия музей на Харманли бе открита изложба на фотографии „Докосване“ на Искра Колева. Целта на авторката бе да покаже красотата и съвършенството на най-малките и незабележими неща. Интересното при нейната изложба е, че имената на фотографиите са цитати от известни философи, мислители като Дидро, Паскал, Леонардо да Винчи и др.
Искра е любителка, занимава се с фотография от една година. Картините й, изложени в музея са около 39, като 10 са неизложени, поради липса на достатъчно място. Фотографиите й представляват предимно природни пейзажи, тъй като все още не се чувства достатъчно добра за портретна фотография. Това е втората изложба. Преди това тя е представила “Докосване” в родния си Свиленград, на открито в техния музеий.
Изложбата й представлява и базар, а всяка фотография струва 40 лв. Вече има и продадена на харманлиец, който се е спрял на картина, представяща свиленградски пейзаж при залез слънце. Името на тази фотография е мисълта на Миле: „Може да се тръгне от всяка точка, за да се стигне до възвишеното, и всичко може да се изгради, стига да се постави достатъчно висока цел“.
Има и фотографии, направени на остров Тасос. Картините на Искра Колева ще бъдат в харманлийския музей две седмици. Тя е оствила в музея диск с фотографиите, направени като слайд шоу.

Сакарнюз
От Сакарнюз август 9, 2008 16:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама