Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Договор за 15 години подписаха ловци и горски

1 минута
Договор за 15 години подписаха ловци и горски
Подписване на договор

Подписване на договор

Договор, с който ловците и риболовците в Харманли получават 15-годишен хоризонт за развитие, бе сключен пред миналата седмица.
Подписите си под него сложиха инж. Йорданка Джелепова, от страна на „ТП ДГС Маджарово“, към Югоизточно държавно предприятие ДП – гр. Сливен, а от името на Сдружение Ловно риборско дружество „Сокол“ – Харманли председателят Александър Петров.
15-годишният контракт е за „предоставяне, стопанисването и ползването на дивеча в ловно-стопанските райони. Срокът на действие е до 2039 година, включително.
„За мен е удоволствие и се радвам, че имаме възможност да подпишем контракта за това дългогодишно сътрудничество за период от 15 години“, каза Александър Петров.
Госпожа Джелепова също е удовлетворена от сътрудничеството между двете институции и се надява, че то ще продължи и ще се развива в бъдеще.
Интервю с председателя на СЛРД „Сокол“ – Харманли може да прочетете на страница 11.

Намаляват отстрела на гургулицата

Министерският съвет прие постановление за изменение на Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча. Промените целят да се гарантира устойчивото стопанисване и защита на популацията на гургулицата в Република България.
По този начин се следват мерките, заложени в Международния план за защита на този вид дивеч, като се отчита особеното значение на страната ни за популацията от гургулица. Измененията в максимална степен ще допринесат за постигане на целите на плана, без да се засягат интересите на ловците. Предвидено е максималният брой за отстрел на ден да е З броя, като до настоящия момент е 8, а по линия на организирания ловен туризъм максималния брой за отстрел на ден да е 15 броя, като до настоящия момент е 24 броя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.