Деца от украинския Болград гостуват в Тополовград

3 минути
Деца от украинския Болград гостуват в Тополовград

На 8 юли стартира програмата на читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“ и Агенцията за българите в чужбина – „Забавно лято 2014 г.“. В Тополовград пристигнаха девет деца от украинския град Болград с две ръководителки, които заедно с десет свои връстници от домакините ще участват и осъществят събитията и проявите по програмата. Това е втората проява от този характер – с международно участие, а първата бе през миналата година. Предвидена е разнообразна програма с посещение на интересни природни, исторически и други забележителности в общината и извън нея, гледане на театрални постановки и др. Децата посетиха Конна база „Симекс“ и Манастира в с. Кабиле, Комплекс „Тракия“ в Симеоново, местността Корията и манастир „Света Троица“, Общинския исторически музей, Спортната база на Тополовград и др. интересни места.
Програмата ще завърши на 14 юли в централната градска градинка с Международен танцов флашмоб, рисуване с тебешир и специалното участие на певицата Йоана Драгиева.
Гостите от Болград, които нощуват по домовете на своите нови приятели от Тополовград ще отпътуват за родината си на 15 юли – понеделник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.