Делото за купуване гласове е насрочено за 11 септември

5 минути
Делото за купуване гласове е насрочено за 11 септември

На 11 септември от 15:00 часа ще продължи делото за купуване на гласове срещу четирима симеоновградчани. Последното заседание по него бе на 12 юли в Харманлийския съд. На него бяха разпитани свидетели, които бяха доведени принудително.
И те, както предишните се отказаха от казаното от тях преди това пред съдия, като обвиниха полицаите, че са ги респектирали, били са уплашени и не казали истината.
Бяха разпитани и полицаите, които са участвали в разпита на свидетелите през 2021 година
Една от свидетелките на последното дело каза, че покойният ѝ съпруг Делчо, я тормозел непрекъснато и той я накарал да каже, че е взимала пари, за да гласува за ГЕРБ и за кандидат-кмета тогава Милана Рангелова.
Друг свидетел, на име Исус, се кълнеше, че никога не е идвал в съда и преди това не е давал показания.
Припомняме, че на предишното заседание бе призована да даде показания и кметът Милена Рангелова, която се възползва от правото си да не го прави, защото двама от обвиняемите са нейни роднини.
Освен съпругът ѝ Пенко и синът ѝ Александър, обвиняеми са Божидар Маринов, когото наричат Пастора и Делчо Пашов – Кърджила.
В предишно заседание при прочита на показанията на един от свидетелите Бончо Йосифов се разбра, че Милена Рангелова като кмет в кабинета си пред него и пред и още пет човека им казала, че ако гласуват за ГЕРБ, 15 дни няма да идват на работа по Програмата за временна заетост, но ще им бъде платено.
Накарала ги е това да го разпространяват сред останалите роми.
В кабинета на кмета е била и Светлана Стоева.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.