Георги Иванов от Димитровград е първи на борбите в с. Иваново

5 минути
Георги Иванов от Димитровград е първи на борбите в с. Иваново

Георги Иванов от Димитровград бе победител в най-тежката категория на Народните борби в село Иваново. Те се проведоха в събота, 29 юни, на поляна пред читалището и бяха под патронажа на кмета Мартин Цонев.
Водещ бе Донко Трендафилов, а преди схватките имаше едноминутно мълчание в памет на Димитър Нончев, треньор в спорното училище в Хасково, който е допринесъл за развитието на борбата в Симеоновград и Хасково.
Първи при деца до 35 кг стана Йосиф Тонков. При тези, до 50 кг най-добър бе Виктор Балабанов от Хасково.
Първи в категория до 65 кг е Ивелин Иванов от Симеоновград.
При момичета до 39 кг най-добра от трите стана Зорка Делчева от Симеоновград.
При мъже до 90 кг най-силен се оказа Мерт Славов от Хасково. Тук се бориха още Мирослав Иванов от Кърджали и Иван Павлов, Димитровград.
В категория над 90 кг най-добър бе Георги Иванов от Димитровград, който е европейски шампион за младежи. Тук се бориха още Въчо Делчев и Асен Табаков от областния град.
Всички победители бяха наградени от кмета на селото Мартин Цонев.
Павел Иванов, бивш борец, награди Владимир Танев, най малкият шампион на Димитровград, със 100 лева. Дядото на Павел, известен като Ибряма, е бил пехливанин. За него легендите говорят, че в село Студена, Свиленградско, се е борил с мечка.
Донко Трендафилов предложи на Станислав Станков – Стоманата да се бори срещу боркинята Весела Бръмчева и ако я победи, да ѝ поиска ръката. Тя обаче се оказа по-силна, а Стоманата се огъна пред нея.

 

Предишните борби тук бяха през 2021 г. В най-тежката категория на алая (зеления терен) излязоха Георги Димитров и Георги Ванчев, и двамата на национални състезатели. Победи първият.
На борбите присъства и Антония Първанова – депутат от НДСВ 2001 – 2005 г. и евродепутат. Тя награди боркинята Меган с 50 лева.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.