Георги Жеков представя България на световно по скайрънинг

4 минути
Георги Жеков представя България на световно по скайрънинг

Георги Жеков е включен в националния отбор на България, който ще представя страната ни на Световното по скайрънинг (вертикално бягане)
В края на седмицата, на 9 септември, харманлиецът, Александър Спасов и Димчо Мицов ще пристигнат в Осола, Италия, за да излъчат шампионите в дисциплините: „вертикален килочетър“, „скай ултра“ и „скай“.
През месец май Георги стана първи на Държавното първенство по планинско бягане и доби право да представя България на Балканското първенство по планинско бягане в Румъния и на Световното в Италия.
Георги Жеков, който е служител на МВР, познат досега като участник в маратонското шосейно бягане от началото на годината се насочи към планинските бягания.
За Skyrunning Bulgaria споделя: “Наскоро се запознах със скайрънинг състезанията и веднага се влюбих в този вид тичане. Много се впечатлих от гледките, които всяко скайрън трасе предлага. Допаднаха ми предизвикателните технични и екстремни терени, на които всеки може да изпита себе си. Още повече обичам планината, обичам предизвикателствата и начина на живот свързани с тях . За предстоящото световно първенство по скайрънинг нямам очаквания, понеже досега не съм участвал на състезание от такъв ранг. Определено имам надежди да направя прилично тичане без проблеми, да поставя резултат от който ще бъда доволен и най вече да се забавлявам.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.