В Свиленградско обновиха три читалища в селата

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 25, 2023 08:16

В Свиленградско обновиха три читалища в селата

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 39/1063, година XX, 20 - 26 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Калина Райкова

Центрове по изкуства, е новото име на три читалища в три села в Свиленградско след извършените ремонти в тях. Културните институции „Христо Ботев – 1927” в с. Щит, НЧ „Изгрев – 1928” – с. Сладун и НЧ „Христо Паскалев – 1931” – с. Младиново вече са обновени, което им дава възможност да разширят и обогатят дейностите си по съхранение и представяне на автентичния фолклор и местни традиции.
Ремонтните дейности в трите културни институции се извършиха в рамките на 10 месеца. В читалището в село Щит се извърши вътрешен ремонт на помещенията и подмяна на дограма. Вече разполагат с мултимедиен проектор, прожекционен екран, сгъваеми столове и 2 шатри за провеждане на събития на открито.
В читалището в село Сладун беше извършена пълна подмяна на фасадна дограма.
В НЧ „Христо Паскалев – 1931” в село Младиново се извърши цялостно саниране на сградата, подмяна на дограма и ремонт на покрива. Две от най-големите зали бяха шпакловани и боядисани, положена беше нова подова настилка. Изгради се и нов санитарен възел.
Общата стойност на проекта за трите читалища, съгласно сключения административен договор за безвъзмездна финансова помощ е 160 896,96 без ДДС чрез МИГ „Свиленград Ареал. За успешното изпълнение на трите обекта община Свиленград вложи собствени средства в размер на 25 812 лева.

Снимка: ОбА-Свиленград

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 25, 2023 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама