Възнесение Господне (Спасовден)

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 14, 2024 10:44 Updated

Възнесение Господне (Спасовден)

Акценти

  • Тези, които живеят чрез Иисуса, имат Неговия Дух. А които имат Неговия Дух , имат и Неговата сила, защото в това е животът на Иисуса, усвояван от човеците: проява на дух и сила. Поради това те дълбоко и неразривно са свързани с Него.

Свързани публикации

Още докато бил с учениците Си, преди Своите страдания, Христос им обещал, че ще им изпрати Св. Дух, казвайки : „За вас е по-добре Аз да замина; защото, ако не замина, Утешителят няма да дойде при вас” (Йоан 16:7).
Защо се нарича Спасовден? Очевидно в това име, с което е наречен този голям християнски празник е вложен дълбок религиозен и богословски смисъл. Празникът на славното Възнесение Господне не случайно от благочестивия български народ е наречен Ден на Спасителя, тъй като с възнесението на Иисуса Христа се завършва делото на спасението, открива се небето за всички повярвали в Него, за да могат да станат съобщници на Неговия живот и следователно да бъдат изкупени и спасени.
Възнесението на Спасителя не означава напускане на света и изоставяне на човека, защото какъв смисъл биха имали тогава Неговите страдания и смърт, Неговото възкресение, изкупителната Му жертва и победата над смъртта.
Любовта на Спасителя към човека е самата Божия любов, а тя е вечна. Тя никога не секва, защото Бог е любов. Любовта на Божия Син обгръща човека през всички времена, не гасне и не отслабва никога . Тя е жива и вечна, както е жив и вечен нейният Извор.
Тези, които живеят чрез Иисуса, имат Неговия Дух. А които имат Неговия Дух , имат и Неговата сила, защото в това е животът на Иисуса, усвояван от човеците: проява на дух и сила. Поради това те дълбоко и неразривно са свързани с Него. А тия, които са Негови, изпълняват заповедите Му: „По това ще познаят всички, че сте Мои ученици ако любов имате помежду си” /Йоан 13 :35/.
Амин.

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 14, 2024 10:44 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама