Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Винарна „Тракийско вино“ ООД

1 минута
„МИГ Харманли“, рубрика: "Местни и инициативни!"
„МИГ Харманли“, рубрика: "Местни и инициативни!"

„МИГ Харманли“, рубрика: "Местни и инициативни!"

Днес ще ви представим една от винарните в община Харманли.

„Тракийско вино“ ООД произвежда вина от района на Сакар под наименованието „Вила Басареа“.  Създадена е през 2014 г. в гр. Харманли от трима приятели – братята Тодор и Кирил Братанови и технолога Камен Коев.

Във „Вила Басареа“ се произвеждат малки партиди вина с отличителен характер от местно грозде. Те съчетават модерната технология с традициите на нашите предци.  В сериите им вина се преплитат откъси от тракийската история, но винарната пише и новите страници в региона на Сакар, акцентирайки на местния тероар и черпейки от опита на утвърдени лозари. Вината са от сортовете Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Малбек, Памид, Мавруд, Тамянка, Мускат и Вионие. Някои масиви са на възраст повече от четиридесет години, което осигурява отличителен характер на вината, произвеждани по класически технологии с изключително много ръчен труд.

Производството на вино в община Харманли е един от основните видове производствена дейност. Дружеството се стреми да въвежда всички новости при производство на вино, за да гарантира бутиков продукт със собствен характер за всички свои клиенти. Постига поставените цели: насърчаване на заетостта и конкурентоспособността, чрез реализацията на проект по подмярка 4.2. “Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”от СВОМР на „МИГ Харманли“, от подмярка 19.2 “Прилагане на операции в рамките на Стратегии за ВОМР”, от мярка 19 ВОМР, с финансовата подкрепа на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони чрез Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г.

Вината на винарната са притегателна сила за много винолюбители, които вече могат да се насладят на дегустация и винена беседа.  Опитайте регионалните вина с чист произход и щадяща технология на „Вила Басареа“.

Facebook: Villa Bassarea

Instagram: villabassarea

www.bassarea.bg

[email protected]

☎ телефон за контакт: +359 88 888 7934, +359 89 660 3837

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.