Бременната жена и детето ѝ, ранени в родилното в Мариопол, починала

5 минути
Бременната жена и детето ѝ, ранени в родилното в Мариопол, почина

Бременна жена, ранена при руската бомбардировка в украински родилен дом в Мариопул, починала заедно с бебето си. На снимката от там след бомбардировките те се вижда на носилка сред руините на сградата. 

След въздушния удар на мястото, където е трябвало да роди, тя е откарана в друга болница.

Бебето й е родено с цезарово сечение, но не дало признаци на живот. Хирургът Тимур Марин казал пред агенция “Асошиейтед прес”, че тазът на жената е смачкан и бедрото й е отлепено.

  Ξ Министерството на отбраната на Украйна в събота започна да използва технологията за разпознаване на лица на Clearview AI, съобщи за Ройтерс главният изпълнителен директор на компанията, след като американският стартъп предложил да разкрие руски нападатели, да се бори с дезинформацията и да идентифицира мъртвите.

Страната  получава безплатен достъп до мощната търсачка на Clearview AI за лица, което позволява на властите потенциално да проверяват интересни хора на контролно-пропускателни пунктове, наред с други приложения, заявил Лий Волоски, съветник на Clearview и бивш дипломат при президентите на САЩ Барак Обама и Джо Байдън.

  Ξ Бившият украински депутат Евгений Рибчински обеща къща с парцел край Киев за убийството на чеченския ръководител Рамзан Кадиров. Той пусна видео в “Телеграм” в което заплашва украинците и ги призовава да се предадат (видео)

  Ξ Украинският президент Владимир Зеленски посетил ранени войници, които се възстановяват във военна болница. Той разговарял с ранените, позирал за селфи с тях и наградил тях и болничните работници с медали.

  Ξ Полицията влиза в лондонско имение, за което се твърди, че е собственост на санкционирания руски олигарх Олег Дерипаска, след като анархисти окупираха имот.

  Ξ Министерството на отбраната на Русия обяви премахването на основните огневи точки на неонацистите в предградията на Мариупол, съобщиРиа новости”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.