Божков се върна и го прибраха, седмицата 21 – 27 август 2023 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 29, 2023 08:17

Божков се върна и го прибраха, седмицата 21 – 27 август 2023 г.

Акценти

  • Хазартния бос прекара последните три години в Дубай, където се премести, след като в България му бяха повдигнати 18 обвинения по общо 4 дела. 

Свързани публикации

¿ 21 август 2023 г.

В един и същи ден държавата предприе действия по заличаване на „Лукойл Нефтохим България“ като оператор на пристанище „Росенец“ и вписване като такъв на държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“, което слага началото на изземането на съоръжението от рафинерията. Правителството обсъди потенциалните ефекти при евентуално предсрочно прекратяване на дерогацията за внос на руски петрол и петролни продукти за преработка в бургаското предприятие.
Нургюл Салимова загуби финала за Световната купа по шахмат в Баку. Българката отстъпи в тайбрека по ускорен шах на рускинята Александра Горячкина, която е №3 в световната ранглиста, след реми в първата и загуба във втората партия. 

¿ 22 август 2023 г.

30 обвинения за 11 минути. Толкова пъти президентът Румен Радев нападна правителството на Николай Денков. Той направи това в събота, когато произнесе реч на връх Шипка, а после говори с журналисти. 
Дъщерята на Симеон Сакскобургготски – княгина Калина Сакскобургготска – ще бъде на свобода с най-леката мярка „подписка“ докато прокуратурата приключи разследването срещу нея. 
Тя бе арестувана преди няколко дни след като самокатастрофира на „Боровец“. Тестът с дрегер показа 1.5 промила алкохол, което е престъпление.

¿ 23 август 2023 г. 

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) съобщи, че иска България да върне предоставени ѝ 38 млн. евро по одобрен жп проект, по който европейското финансиране е около 140 млн. евро. ОЛАФ настоява останалите 92 млн. евро от проекта да не бъдат предоставени на страната. Причината са нередности, установени по време на процедурата за възлагането на обществената поръчка и при изпълнението на проекта.
Проектът е за модернизацията на жп линията между Костенец и Септември, част от жп линията между София и Пловдив, който отчасти е финансиран от Европейската изпълнителна агенция по климата, инфраструктурата и околната среда.

¿ 24 август 2023 г.

„Левски“ постигна равенство 1:1 срещу „Айнтрахт“ (Франкфурт) с късен гол в София.
Софийската градска прокуратура пак прекрати делото за чекмеджето с пачките и кюлчетата в премиерската спалня на Бойко Борисов в резиденция „Бояна“ поради липса на данни за престъпление.
Първото прекратяване на делото бе на 10 май, когато Иван Гешев и Бойко Борисов не бяха в скандал. Половин месец по-късно обаче ГЕРБ и ДПС поискаха оставката на Гешев, което доведе до възобновяване на разследването.

¿ 25 август 2023 г.

Хазартният бизнесмен и обвиняем по множество дела Васил Божков се прибра в България в петък. Веднага след кацането му на летището в София той беше задържан за 72 часа. Божков прекара последните три години в Дубай, където се премести, след като в България му бяха повдигнати 18 обвинения по общо 4 дела. 

¿ 26 август 2023 г.

Антикорупционният фонд разкри кой и как се е договарял тайно и в нарушение на закона с кандидат-изпълнители на проекта „Турски поток“ през България през 2019 година.
На страницата си във „Фейсбук“ неправителствената организация публикува документи от хакнатата поща на руския политик и герой в няколко корупционни скандала Александър Бабаков. 
След като Софийският градски съд остави Васил Божков за постоянно в ареста, адвокатът му Георги Гатев коментира пред журналисти, че твърденията на прокуратурата за връзки на Божков със загиналия в самолетна катастрофа в Русия Евгений Пригожин нямат нищо общо с делото за хазартната му дейност, по което той е обвиняем от прокуратурата.

¿ 21 август 2023 г.27 август 2023 г.

Президентът Румен Радев трябва да бъде свален и съден за национално предателство за позициите му за войната на Русия в Украйна. Това заяви в Станка Желева, дъщеря на Желю Желев, първият демократично избран президент на България.
Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната““Моята вяра към главния прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика.“

Нургюл Салимова: Бих играла на световното само с официалния отбор на България
Отправяли са ми предложения в неофициални среди, но нямам планове да сменям федерацията, каза шахматистката

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 29, 2023 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама