Божидар Саръбоюков върви нагоре, стана шести в Европа

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 16, 2024 09:46

Божидар Саръбоюков върви нагоре, стана шести в Европа

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 23/1095, година XXl, 14 - 20 юни 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Свързани публикации

Божидар Саръбоюков от „Хеброс“ – Харманли стана шести в Европа на скок на дължина. 19-годишният национал записа постижение от 8,08 м на Европейско първенство по лека атлетика за мъже и жени, което се проведе в Рим, Италия, от 7 до 12 юни.
„От резултата съм доволен, защото скочих над 8 метра, което ми вдъхва увереност, че мога да преминавам границата много по-лесно. Смятам, че можех да постигна много повече“, сподели той при завръщането в родината си пред БНТ.
Постижението му бе равно на това на петия класиран Том Кампане, но по-добрият втори резултат на французина (8.04 метра) му даде предимство.
Матиа Фурлани от Италия взе среброто с нов световен рекорд за юноши до 20 години с резултат 8.38 метра.
Пред БНТ лекоатлетът, трениран от Димитър Карамфилов, сподели, че се прицели в спечелването на медали в скока на дължина от предстоящите Олимпийски игри в Париж това лято.
19-годишният състезател е уверен, че ще участва на Олимпийските игри заради ранкинга си, но прояви и самокритика по отношение на собствените си скокове.
„Резервите са много. Най-голямата резерва е двойната ножица, която все още не мога да правя перфектно. Имам проблеми в разбега. Всичко това не е заради тренировките, а по-скоро на психическа основа. Колкото и да звучи странно, и да имам такива резултати, ще гоня медал на Олимпиада“, допълни Саръбоюков.

Снимка: Спортал

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 16, 2024 09:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама