Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на България

Близкият до Доган кмет Искендер остава в ареста

4 минути
Ще бъде там до произнасяне на съда по същество
Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава в ареста до произнасяне на съда по същество. В понеделник, 23 септември, съдът отложи и насочи заседанието по искането на прокуратурата за постоянното задържане за 3 октомври.
Причината е изготвяне на съдебно-медицинска експертиза на кмета.
Преди това съдът даде на адвокатите един час, за да се запознаят с част от материалите по разследването срещу кмета. Те са общо 6 кашона със 78 тома.
Обвинението срещу господин Искендер е за организирана престъпна група. Кметът, синът му, техникът на Общината и дъщерята на кмета, която е пусната срещу парична гаранция, са обвинени в 3 отделни деяния, извършени в периода 2013- 2015 година при кандидатстване за финансиране за субсидии пред държавен фонд “Земеделие”.
Няколко дни след заседанието на съда е отправено до председателя на Хасковския окръжен съд с искане за отвод на всички съдии по делото за мярка за неотклонение на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Той бе включен в листите за депутат и придоби имунитет, но по искане на и.ф. главен прокурор Сарафов ЦИК на извънредно заседание разреши задържането му, с което на практика свали имунитета му.
Кметът на Минерални бани Мюмюн Искрендер е в МВР- болницата в София, за съдебно – медицинската експертиза, която съдът в Хасково назначи по искане на защитата му.

Снимка: Интернет

1 thoughts on “Близкият до Доган кмет Искендер остава в ареста

  1. От ДПС го наричат дерибей след като 15 години му се кланяха … тези хора така си ги манипулира Пеевски

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights