Агенция „Митници“ и Библиотекарският подписаха споразумение за сътрудничество

4 минути
Агенция „Митници“ и Библиотекарският подписаха споразумение за сътрудничество

Агенция „Митници“ и Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) сключиха рамково споразумение за съвместна дейност и сътрудничество.
Това информираха от държавната институция. Той е било подписано от директора на агенцията Георги Димов и ректора на университета проф. д.ик.н. Ирена Петева.
„В лицето на Агенция „Митници“ ще имате активен партньор“, заявил по време на подписването директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов.
Ректорът на УниБИТ проф. Петева от своя страна приветствала активизирането на сътрудничеството между двете институции.
Двамата се обединиха около идеята, че не само университетите, но и държавната администрация имат мисия да работят в полза на обществото.
Постигната беше договорка да се работи в насока организиране на публични лекции и дискусии с гост-лектори от Агенция „Митници“, както и от своя страна УниБИТ да сътрудничи с обучение на обучаващи и специализирани лекции при обучението на новопостъпили митнически служители.

Според Осман Октай университетът „Унибит“ е свързан с руската фондация „Примаков“ и контролира различни икономически сектори в страната.
От 2002 до 2018 година ректор е Стоян Георгиев Денчев, професор, доктор на икономическите науки. Той е сътрудник на Държавна сигурност, II главно управление, 1 отдел, 1 отделение, от 8.07.1988 г. до 1990 г. като агент „Симеонов“.

През 2021 г. кметът на общината Анастас Карчев и ръководството на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) се договориха в Свиленград да се открие филиал. След като Червеното училище в Свиленград бе закрито там трябваше да се настани библиотекарския но на този етап процедурата е спряна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.