„Авролева“ донесе няколко първи награди от Попово

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 1, 2023 08:37

„Авролева“ донесе няколко първи награди от Попово

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 23 – 29 юни 2023 г., брой 24/1048, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Залисани в изобилието от културни прояви през месец май, пропуснахме да отбележим успешна проява на Мъжка вокална група (МВГ) „Авролева“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.
От Националния фестивал „Спомени в песни – Попово’23“, който се проведе на 27 и 28 май тополовградките изпълнители получиха Специалната награда за цялостното представяне на МВГ, първо място за изпълнение и пак първа награда за индивидуално изпълнение на Тодор Николов.
Макар и в редуциран състав, с отсъствието на Васил Белев и Динко Бешков, певците доказаха своята класа и майсторство, защото на сцената в Дома на културата „Димо Коларов“ се изявиха 350 участници. Фестивалът посрещна изпълнители от Североизточна и Централна България от градовете Варна, Русе, Шумен, Горна Оряховица, Дряново, Търговище, Разград, Бяла и както пишат организаторите, чак и от далечния Тополовград.
Певците от сакарския град бяха единствените от Южна България.
Журито бе с председател Развигор Попов – музикант и композитор, и членове: Мими Иванова – поп-певица; Христо Кидиков – поп-певец, композитор и писател, Надежда Захариева – поетеса и Петя Габровска – културолог и основател на Националния фестивал „Спомени в песни“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 1, 2023 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама