Авариите във ВиК мрежата в общината са ежедневие

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 30, 2024 07:09

Авариите във ВиК мрежата в общината са ежедневие

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 24/1096, година XXl, 21 - 27 юни 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Свързани публикации

Няма ден, през който в Тополовград и селищата от общината да са без аварии по ВиК мрежата и както много често се случва, те да са на по няколко различни места.
Много пъти за отстраняването им на ВиК – Тополовград се налага да потърсят помощ и от Общината, тъй като техниката не достига и не могат да сварят да отстранят повредите, когато едновременно са станали на няколко места.
Остарялата водопреносна мрежа дава непрекъснати аварии и поддръжката ѝ става все по трудна.
Поредната голяма авария в Тополовград бе на 18 юни на ул. „Васил Априлов“, която специалистите от ВиК отстраниха с помощта на техника от Общината.
Всички знаят какъв е изходът – пълната подмяна на ВиК мрежата, но това на практика е невъзможно наведнъж, затова решението е поетапно, както се прави напоследък.
Към всички тези проблеми с ВиК мрежата сега се прибави и този с безводието тази година. Налице е вече режим за по- даване на водата в селата Каменна река и Доброселец. В първото село вода ще се подава на нечетните дати, а във второто – на четните. Голяма е вероятността това да засегне и други населени места от общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 30, 2024 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама