Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на България

Спешно дадоха без търг право на строеж на тримесечна фирма

6 минути
Решението бе взето на извънредно заседание на ОбС - Гълъбово
Терен за инвестиции, снимка: Google Earth

Терен за инвестиции, снимка: Google Earth

В Гълъбово на извънредно заседание на Общинския съвет дадоха без търг и конкурс право на строеж на фирма, създадена няколко месеца преди това.
Местните съветници гласуваха това да е в полза на „Мрия Енерджи Гълъбово” ЕООД от София.
В Решението е записано, че правото на строеж е в размер на 137 500 лв. без ДДС, съгласно изготвена пазарна оценка от лицензиран оценител. То се учредява за срок от 5 години, а всички разходи по нея са за сметка на „Мрия Енерджи Гълъбово“ ЕООД.
За какво ще се използва този терен не става ясно от докладната, но от Решение „Басейнова дирекция“ от април 2024 година се разбира, че свързана с „Мрия Енерджи Гълъбово“ фирма е поискала от тази институция становище за допустимост на инвестиционно намерение за „Инсталация за съхранение на електрическа енергия с обща инсталирана мощност 54.96 MW и капацитет 230.4 MWh с идентификатор идентификатор 18280.73.21 по КККР на гр. Гълъбово, община Гълъбово, с обща площ на имота 36 720 ки. м. Тя се намира в местността Кайряка.

 

От „Басейнова дирекция“ са преценили, че инвестиционното предложение е допустимо.
„Мрия Енерджи Гълъбово” ЕИК 207829016 е с адрес София, район „Средец“, ул. „Христо Белчев“, 37, ет. 3. Фирмата е създадена на 13 май 2024 г., а началният внесен капитал е в размер на 100 лева. Собственик и управител е Ваня Денчева.
Тя е активен участник в 4 фирми като съдружник, едноличен собственик на капитала и управител.
Първата поява е на 25.02.2008 г. като член на съвета на директорите в Шато Руко, а след това участва в още 5 компании: „Екопунто“, „Мрия Енерджи“, „Мрия Енерджи Елхово“ , ликвидатор е на „Росие България“.

Правото на строеж се дава на основание на чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 37, ал. 1 и ал. 4, т. 4 от ЗОС, чл. 54, т. 4 от НРПУРОИ, във връзка с чл. 62, ал. 2 от Закона за енергетиката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights