Италианският сериал „Октопод“ се завръща на екрана след 27 години

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 15, 2021 14:08

Италианският сериал „Октопод“ се завръща на екрана след 27 години

Акценти

  • От 16 февруари БНТ 2 ще покаже всички 10 сезона един след друг в абсолютния праймтайм – от 20:00 часа - от понеделник до четвъртък

Свързани публикации

Култовият сериал „Октопод“, с участието на Микеле Плачидо, в ролята на комисар Катани се завръща в ефира на обществената телевизия. От 16 февруари БНТ 2 ще покаже всички 10 сезона един след друг в абсолютния праймтайм – от 20:00 часа – от понеделник до четвъртък.

Досега не се е случвало всички сезони да се излъчват последователно, поради факта, че сериалът е сниман в продължение на 17 години.

Брутални престъпления. Търговия с оръжия. Сделки с наркотици. На власт са мълчанието и страхът. Сицилианската мафия е пуснала пипалата си навсякъде. Битката срещу нея се превръща в лична мисия за комисар Корадо Катани – това е сюжетът на един от най-популярните криминални сериали.

Първите четири сезона, които са с участието на комисар Катани (в ролята е Микеле Плачидо), остават и до днес една от най-качествените ТВ продукции, които са се излъчвали в България – преди и след промените.

Съвременниците на първото излъчване на сериала по телевизията, помнят как във вторник и четвъртък улиците опустяваха, защото всички чакаха пред малкия екран какво ще се случи на смелия комисар Катани. А когато той загуби живота си в неравната битка с мафията – мъката на зрителите беше безкрайна и неутешима.

В различните сезони, общо десет, снимани от 1984-а до 2001-а година, в сериала са участвали

звезди от най-висок ранг, като Ремо Джироне, Франсоа Перие, Флоринда Болкан, Мари Лафоре, Раул Бова, Виторио Медзоджорно.

В по-късните сезони участва и легендарният Стефан Данаилов, както и други български актьори.

Композитор на музиката на „Октопод“ за по-голямата част от сезоните е знаменитият Енио Мориконе.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 15, 2021 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама