Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Горещо и натоварено лято за пожарникарите от Тополовград

5 минути
С настъпването на есенните дни пожарите намаляват, но не изчезват напълно
Натоварено лято за пожарникарите от Тополовград

Натоварено лято за пожарникарите от Тополовград

Горещ и натоварен за Районни служба “Пожарна безопасност и защита на населението” (РС ПБЗН) – Тополовград. Големите горещини и сухото лято отвориха много работа за служителите, която хората популярно си наричат Пожарна. В справянето с общо 74 произшествия, предимно пожари от началото на годината до средата на октомври са участвали тополовградските огнеборци.
Най-голямо предизвикателство и трудност и през това лято бяха пожарите в селата и землищата около тях в Орлов дол, Срем и Устрем, които отнеха много време, сили и създадоха голямо напрежение сред населението не само на тези села. От ПБЗН са много благодарни и за помощта, оказвана им при ликвидирането на тези огнени бедствия на Държавно ловно стопанство, Общината и местните хора – доброволци, без които справянето с огъня щеше да е много по-трудно.
Извън територията на общината тополовградските огнеборци помагаха за гасенето на пожари и в съседните Свиленградска и Харманлийска общини.
Най-много пожари през годината по месеци са възниквали: през февруари – 14, през август – 11 и през септември – 10. От всичките 74 пожара от РС ПБЗН класифицират 11 с преки материални загуби и 63 с непреки материални загуби. За щастие няма пострадали или загинали хора.
С настъпването на есенните месеци и валежите опасността от пожари намаля, но съвсем не е изчезнала. В тази връзка от РС призовават гражданите, институциите и службите да не отслабват своята бдителност и да пазят горите, имотите и себе си, да внимават при боравенето с огън и запалителни средства, защото сто процента гаранция, че няма да стане инцидент, понякога с непредвидими и непоправими последствия, няма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights