Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на България

В Любимец поставят LED лампи, старите ги пращат в селата

3 минути
Новите рогатки са светодиодни LED осветители от 30W и 50W, с висок светлинен добив, с висока степен на енергийна ефективност, добре компенсирани и с дълъг живот.
Ново осветление в Любимец

Ново осветление в Любимец

В Любимец започна подмяна на уличното осветление. Досега съществуващите осветителни тела се демонтират и на тяхно място се поставят други.
Новите рогатки са светодиодни LED осветители от 30W и 50W, с висок светлинен добив, с висока степен на енергийна ефективност, добре компенсирани и с дълъг живот. Така ще се повиши осветеността по улиците в тъмната част от денонощието, а в същото време ще се намали разходът за електроенергия. Монтирането на новото осветление не изисква подмяна на ел. инсталацията, а ще се използва досега съществуващата.
Обновяването на осветлението ще обхване всички улици в града и на всеки електрически стълб ще има лампа.
Предвижда се със старите осветителни тела да се обнови и допълни осветлението в селата.
В рамките на близо три месеца ще се монтират общо 1815 бр. LED осветителни тела, а в парковете и някои общински терени – автономни фотоволтаични лампи /солари/.

Дейностите се изпълняват в рамките на проект „Внедряване на енергийно ефективно улично осветление в град Любимец“, съгласно Договор за изпълнение между Министерство на енергетиката и община Любимец по Национален план за възстановяване и устойчивост.

Снимка: Община Любимец

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights