Звукозаписното студио „Mataka Records” в разгара на рок записите

Милена Митева
От Милена Митева януари 19, 2016 07:22

Звукозаписното студио „Mataka Records” в разгара на рок записите

Звукозаписното студио „Mataka Records”, което се намира в читалище „Дружба“ – Харманли, набира все по-голяма популярност.
През тази седмица свиленградската група „Приливна вълна“ започна запис на дебютния си сингъл „Търся“. Това е наградата им от Рок Фест 2015 – Харманли, като любимци на публиката.
В края на месеца запис ще прави и метал състав от Симеоновград.
През следващия месец софийската група ”John Steel” ще записва албум с Blaze Bayley, който е певец на легендарните Iron Maiden.
През 1994 година той идва в групата на мястото на Bruce Dickinson. Историята на тези музиканти започва през 2007 година. На 24 декември през изминалата година момчетата от софийската група „Sheky Band“, записваха новото си парче -„Imaginary Friend“. Вокалистът им Ивайло Ранов – Шеки, работеше в предаването “Денис и приятели” по Канал 1. В момента той е известен с това, че води предаване за млади групи по СКАТ.
“Благодаря на град Харманли! Страхотно студио, супер звук, готини хора, супер изживяване!“, сподели Шеки след записа.
То започна да работи отново през 2009 година, когато тонрежисьорът Димитър Георгиев – Матака се е завърна от столицата и възстанови за няколко месеца занемареното студио на читалището, в което преди са записвали рок група „Славяни“.

Милена Митева
От Милена Митева януари 19, 2016 07:22
Напиши коментар

8 коментара

 1. Любо Андреев февруари 21, 19:26

  Аз Ви пожелавам успех, имате талант, имате материално обезпечение – дерзайте! Не обръщайте внимание на провокатори и спекуланти. Както на Матака, така и рок групата: момчета щом музиката е в сърцата Ви ще успете !

  Отговори на този коментар
 2. Белия януари 20, 04:21

  Голямото студио …. пълна порнография …. в Харманли и областа единственото частно студио което може да се нарече студио и се извършват качествени звукозаписи и аранжименти е при Ицо Спектъра…..

  Отговори на този коментар
 3. raido януари 19, 16:54

  В статията има доста груби (меко казано) неточности. Шеки не води никакво предаване по телевизия „СКАТ“, както и че „John Steel“ ще записват с Blaze Bayley в Харманли. Има планове за записи на вторият им албум там, но няма засега информация той да е с Блейз.

  Отговори на този коментар
 4. fenка януари 19, 14:55

  Къде е този тонрежисьор и това студио.Хорааа ,в какъв измислен свят живеете.Пак социалистически самодейци с държавни парички.Що не си направят частно студио ами лежат на гърба на данъкоплатците Великите Тонрежисьори и начинаещи мераклии.

  Отговори на този коментар
  • Dimitar Stalev януари 19, 18:25

   Матаче,не се сърди на младото подрастващо поколение!То се е родило неграмотно и такова ще си остане , щом не иска да се учи ,а само може да оплаква и да търси оправдание за невежеството си.

   Отговори на този коментар
   • Фенка януари 20, 20:09

    Подрасващото поколение Фенка ти е набор и помни всички гхарманлийски групи Сталев. И не се опитвай да се правиш на много компетентен и разбиращ.Много точно е написано- като са толкова компетентни защо не си направят нещо свое ами пак на общинската хранилка – че и приватизатори – Матака Рекордс – смях смях.

    Отговори на този коментар
    • raido януари 23, 14:42

     Уважаема г-жо/це, Фенка, въпросите които поставяте са абсолютно резонни и заслужават отговор ( за разлика от квалификациите които давате за хората, които си остават ваше мнение). Както казах статията е пълна с откровени неточности и измишльотини, между които се прокрадват и тук-там верни неща, та ще се опитам да отговоря накратко: Няма такова нещо като приватизатори, марка, фирма или каквото и да е друго нещо наречено „Матак Рекордс“, студиото си е на читалището и както е упоменато в статията е бившото студио „Славяни“, което с много усилия, лично време и безвъзмезден труд беше възстановено и е на услугите на всички млади групи, музиканти и творци, като се отдава и като възможност за ползване от професионални музиканти и изпълнители срещу заплащане, което изцяло се отчита и отива единствено и само за нуждите на читалището. По този начин едно съсипано и неработещо студио вече работи и дава своите резултати, като също така с много усилия се организират и концерти, фестивали и наградените участници също ползват студиото безвъзмездно. Отговора ви го давам в качеството ми на звукоинженер, имащ възможност да използва достатъчно студиа в които да извършва дейностите за които говорите и не се налага да лежа на никаква общинска хранилка. 🙂 Заставам зад думите си в защита на всички работещи в читалището прекрасни хора, които правят наистина всичко възможно нещата да се случват по най-добрият начин с малкото което имат. За да може обаче тази трудна дейност да бъде развивана трябват немалко средства. Един от начините за финансиране е именно позлването му чрез заплащане от професионалисти. Надявам се опитът, дейността и името ми (с което заставам пред вас като гаранция за думите си), да продължават да водят такива хора в читалището. С уважение: инж. Костантин Райдовски.

     Отговори на този коментар
 5. asdfasdf януари 19, 09:37

  Къв е тоя неграмотник на снимката дето английския му текст е написан на български хахах бахти злето

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.