Звънец призова зрелостниците от „Випуск 2018“ за последния учебен ден

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2018 08:16

Звънец призова зрелостниците от  „Випуск 2018“ за последния учебен ден

Училищният звънец за последен път събра в час „Випуск 2018“.

Рано сутринта във вторник, 15 юни, след последната серенада абитуриентите в Харманли се събраха пред СУ “Неофит Рилски“, за да посрещнат по-малките му възпитаници и учители. Някои от тях се “позабавляваха” до изгрева на слънцето, като драскаха, за съжаление, цинизми по асфалта и стените на училището със спрейове. По-голяма част обаче пяха и танцуваха под звуците на любимите си песни докато последният звънец не ги призова да влязат по класните стаи, където им бяха по-дарени детелини с послание. След като си попяха и поседяха за последно на ученическите маси, звънецът извести края на часа. Дванадесетокласните излязоха на двора, който бе посипан с листенца от червени рози и играха народни танци. Бяха приготвили китайски фенери, които да пуснат в небето, но вятърът осуети намеренията им. После дълго време надписваха белите си тениски, които да им напомнят за безгрижните ученически години и приятелства от тях. Смесени емоции преобладаваха на лицата на зрелостниците. Едни се радваха, а други плакаха.

На 24 май от 10:00 часа ще започне Тържествено шествие по повод Деня на Славянската писменост и българската просвета и култура. То ще премине по бул. „България“ и ще достигне до площад „Възраждане“, където ще бъдат издигнати националния флаг и този на града. Абитуриентите от Випуск 2018 ще предадат знамената на следващия – 2019-та. На тържествената церемония ще бъдат наградени отличниците на випуските от двете средни училища в града, ще има и музикална програма от детските градини. От 19:30 часа ще се състои дефиле по червения килим на абитуриентите, които след това ще заминат към ресторант „Приказките“.

Симеоновград
От 19:00 часа в сградата на ОбА – Симеоновград, кметът Милена Рангелова ще даде празничен коктейл за завършващите. След това празникът им ще продължи в ресторант „Приказките“.
Любимец
На площад „Трети март“ от 20:00 часа ще започне дефилето на завършващите. По-късно празненството ще продължи в ресторант „Актинидия“.

Свиленград
Празникът ще бъде в два поредни дни – на едното училище ще бъде на 25 май, а на другото на 26 в ресторант “Марица”.
Преди това, по традиция, в 20:00 ч. те ще преминат с дефиле по бул. “България”.

Тополовград
Празникът ще започне с шествие в 10:30 часа на площад „6-ти септември“.
От 11:00 часа на площад .„Освобождение” ще стартира Тържествена церемония „И ний сме дали нещо на света” с издигане на националния флаг на Република България. Ще бъдат връчени и почетни награди на Община Тополовград на изявените ученици. От 19:30 часа на площада ще започне Шествие на абитуриентите от Випуск 2018, а от 20.00 часа ще се проведе Празничен концерт с участието на “Тоника Домини”, Дует “Шик” и Ева Найденова.

Ивайловград
В Ивайловград честването ще започне в 10:00 часа в двора на СУ “Христо Ботев“. Дефилето на абитуриентите ще стартира в 20:30 часа в комплекс „Орхидея“ в комплекс LUXOR.

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2018 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.