Звънец призова зрелостниците от „Випуск 2018“ за последния учебен ден

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2018 08:16

Звънец призова зрелостниците от  „Випуск 2018“ за последния учебен ден

Училищният звънец за последен път събра в час „Випуск 2018“.

Рано сутринта във вторник, 15 юни, след последната серенада абитуриентите в Харманли се събраха пред СУ “Неофит Рилски“, за да посрещнат по-малките му възпитаници и учители. Някои от тях се “позабавляваха” до изгрева на слънцето, като драскаха, за съжаление, цинизми по асфалта и стените на училището със спрейове. По-голяма част обаче пяха и танцуваха под звуците на любимите си песни докато последният звънец не ги призова да влязат по класните стаи, където им бяха по-дарени детелини с послание. След като си попяха и поседяха за последно на ученическите маси, звънецът извести края на часа. Дванадесетокласните излязоха на двора, който бе посипан с листенца от червени рози и играха народни танци. Бяха приготвили китайски фенери, които да пуснат в небето, но вятърът осуети намеренията им. После дълго време надписваха белите си тениски, които да им напомнят за безгрижните ученически години и приятелства от тях. Смесени емоции преобладаваха на лицата на зрелостниците. Едни се радваха, а други плакаха.

На 24 май от 10:00 часа ще започне Тържествено шествие по повод Деня на Славянската писменост и българската просвета и култура. То ще премине по бул. „България“ и ще достигне до площад „Възраждане“, където ще бъдат издигнати националния флаг и този на града. Абитуриентите от Випуск 2018 ще предадат знамената на следващия – 2019-та. На тържествената церемония ще бъдат наградени отличниците на випуските от двете средни училища в града, ще има и музикална програма от детските градини. От 19:30 часа ще се състои дефиле по червения килим на абитуриентите, които след това ще заминат към ресторант „Приказките“.

Симеоновград
От 19:00 часа в сградата на ОбА – Симеоновград, кметът Милена Рангелова ще даде празничен коктейл за завършващите. След това празникът им ще продължи в ресторант „Приказките“.
Любимец
На площад „Трети март“ от 20:00 часа ще започне дефилето на завършващите. По-късно празненството ще продължи в ресторант „Актинидия“.

Свиленград
Празникът ще бъде в два поредни дни – на едното училище ще бъде на 25 май, а на другото на 26 в ресторант “Марица”.
Преди това, по традиция, в 20:00 ч. те ще преминат с дефиле по бул. “България”.

Тополовград
Празникът ще започне с шествие в 10:30 часа на площад „6-ти септември“.
От 11:00 часа на площад .„Освобождение” ще стартира Тържествена церемония „И ний сме дали нещо на света” с издигане на националния флаг на Република България. Ще бъдат връчени и почетни награди на Община Тополовград на изявените ученици. От 19:30 часа на площада ще започне Шествие на абитуриентите от Випуск 2018, а от 20.00 часа ще се проведе Празничен концерт с участието на “Тоника Домини”, Дует “Шик” и Ева Найденова.

Ивайловград
В Ивайловград честването ще започне в 10:00 часа в двора на СУ “Христо Ботев“. Дефилето на абитуриентите ще стартира в 20:30 часа в комплекс „Орхидея“ в комплекс LUXOR.

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2018 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 918 721 преглеждания