Зрители станаха на крака след премиерата на „Женско царство”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 29, 2018 14:57

Зрители станаха на крака след  премиерата на „Женско царство”

Най-новата си постановка „Женско царство” от Ст. Л. Костов представи пред жители и гости на Тополовград театърът на комедията „Велко Кънев”. Тя се състоя на 24 април пред пълния със зрители голям салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”.
Традицията премиерата да бъде в навечерието на Международния театрален фестивал на любителските театри за комедия, пантомима и сатира бе спазена и този път.
Актьорите–любители от тополовградския театър показаха майсторска игра за удоволствие и забавление на публиката, която многократно и бурно ги аплодираше и накрая ги изпрати със ставане на крака.
В края на представлението всички участници получиха цветя от кмета на общината Божин Божинов, от председателя на ОбС Васил Сяров, от читалищното настоятелство, театър „Невена Коканова” и кукления театър от Ямбол за чудесната си игра.
В ролите се представиха: кметицата – Силвия Демерджиева, Злата – Любов Узунова, Рада – Дани Браянова, Райна – Таня Стамова, съветничката – дебютантката Ниделина Щилиянова, Божил – Росен Пурлантов, Стоян – Стамо Стамов, Иван – Петко Браянов, Свети Петър – Илия Деведжиев, Свети Никола – Ангел Стамов, дядо Еньо – Михо Михов.
Екипът, който реализира постановката, е с режисьор Вълчо Янев, сценография Александрина Игнатова, художник Петко Ятакчиев, музика Димитър Тодоров, осветление Борислав Илиев и суфльор Мария Паскалева.
С премиерата с чудесната постановка и великолепната игра на актьорите – любители, за които това определение е просто формално, тъй като те отдавна са доказали, че по нищо не отстъпват на колегите си професионалисти, тополовградчани започнаха настройването си за едноседмичния фестивал на комедийните театри. Той ще се проведе в сакарския град от 14 до 20 май.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 29, 2018 14:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 926 103 преглеждания