Зрелостниците на СУ ”Неофит Рилски” – отлични на матурата по английски език

Милена Митева
От Милена Митева юни 23, 2017 11:41

Зрелостниците на СУ ”Неофит Рилски” – отлични на матурата по английски език

Зрелостниците на СУ ”Неофит Рилски”, Харманли, са отлични на матурата по английски език. Това стана ясно, след като директорът на училището Боряна Петрова обяви резултатите от ДЗИ (държавен зрелостен изпит) на официална церемония по дипломиране на абитуриентите. Тя се състоя в Културния център на 15 юни, четвъртък.
На нея ръководителят на училището сподели пред присъстващите, че от 67, явили се по БЕЛ (български език и литература), 8 от оценките са отлични, а 33 много добри. „Средният успех от този нелек изпит е много добър – 4,51.
Показаните знания по английски език са доста по-високи”, допълни тя. В сайта на училището е написано, че успехът от 5,69 доказал, че зрелостниците на Випуска са отличници по този предмет.
Третият изпит, по който са се справили успешно, е този по математика. Средният успех от този предмет е добър 4,24. По биология успехът е добър – 4,06, а по география – добър 3,80.
На официалното дипломиране май-много аплодисменти имаше за Ивана Колева, Николета Николова, Цветелина Налбантова, Габриела Димитрова, Лора Абаджиева, Станимира Гарванова, които бяха първи в списъка с отличници. Първите три момичета получи като награда куфари и пожелание да се връщат винаги в родината си.
Представителят на училищното настоятелство Добромира Заркова връчи грамоти и подаръци на отличниците.
Поздравителен адрес от кмета Мария Киркова поднесе секретарят на ОбА – Харманли, Цонка Малева.
Председателят на клуб „Възрожденец” Милко Стаматов поднесе парични суми и плакет на сдружението на Ивана Георгиева и Николета Недялкова.
На събитието за равносметка от усилията в образованието се събраха зрелостници, родители и граждани. То започна с презентация на най-забавните моменти на зрелостниците и завърши с обща снимка за спомен.

През изминалата година на задължителната матура по български език от това училище се явиха 76 ученика, а средният успех бе 4,40.
По английски език на матура бяха 25 човека. Средният успех по този предмет е 5,38.
По математика само 11 зрелостника се явиха, а средният успех е 5,12. Биологията е била предпочетена от 20 ученика. Средният успех е 4,31.
През 2016-та година географията бе четвърто място сред най-предпочитаните предмети. На него бяха изпитани 16 зрелостника. Много добри резултати имат 8 ученика.
За първи път немският език бе предпочетен предмет за трета матура. Явилите се по него бяха двама и те получиха отлични оценки. Божидар Господинов е с 5,98, а Георги Николов – с няколко стотни по-нисък резултат.

This slideshow requires JavaScript.

 

Милена Митева
От Милена Митева юни 23, 2017 11:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама