Зравословни, но вкусни плодови салати си приготвиха ученици

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 29, 2019 10:54

Зравословни, но вкусни плодови салати си приготвиха ученици

С кулинарен празник ученици отбелязаха Деня на християнското семейство. Той се проведе в сряда, 21 ноември, в харманлийското училище „Иван Вазов. Участници бяха децата на ресурсно подпомагане, които се обучават в него.
Събитието се проведе в игротеката, която бе празнично украсена. Масите бяха отрупани с различни плодове, с които децата, след като чуха беседа за здравословното хранене, аранжираха привлекателни плата. Наред със здравословната храна не липсваха и любимите на децата лакомства, които организаторите на тържеството бяха осигурили.
Специална програма бяха подготвили „Малките изгряващи звезди“ от подготвителна група при училището с ръководител Катя Димова, която бе и водеща на тържеството и е секретар на читалището. Вокална група „Сладурани“ към културната институция поздравиха децата на ресурсно подпомагане и гостите на събитието.
НЧ “Харманли-2001” подари икона на Богородица с Младенеца на Банко Банев, председател на Сдружение „Бизнесът за Харманли“, с пожелание да ги закриля и помага в каузата, за която работят. Иконата е дело на скулторът Тамер Халил, който е ръководител на групи за творчески дейности.
Кулинарният празник се реализира по проект „Читалищен пъзел“, който е съвместена идея на Сдружение „Бизнесът за Харманли“ и НЧ „Харманли – 2001“.

Проект „Читалищен пъзел“ стартира през месец април 2018 година, а приключва през декември 2019 година.
Заложените дейности са:
Дни на изкуствата – Арт ателиета на открито, изработка на изделия, рисунки и др. Изложба-базар, кулинарен празник с деца в неравностойно положение.
Фото клуб „Портрети от Харманли” – рубрика за интересни и вдъхновяващи личности от Харманли – значими хора с принос за града.
Флашмоб – музикален празник под мотото „Не идвай сам”.
Концерт-спектакъл – изява на самодейци от читалища от други градове и държави като част от културен обмен, ”Възстановка на самодивите”, прожекции, развиване на културен туризъм.
Изкуство в публични пространства – масови пленери на открито, рисунки върху асфалт, тематични произведения за Европа, художествен празник, конкурс, включване на деца от различни училища.
За коледните празници сдружението и читалището ще организират и тази година празник на децата, които живеят в Центъра за настаняване от семеен тип, с което и приключват дейностите, които са заложени в проекта им.

„Читалищен пъзел“ спечели финансиране от Фондация „Пловдив 2019“, която бе обявила покана към организации от страната и чужбина за включване в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата с малки проекти.
Миналата година празникът за християнското семейство бе в ЦСОП „П. Р. Славейков“, а тази – в училище Иван Вазов“.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 29, 2019 10:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.