Зравословни, но вкусни плодови салати си приготвиха ученици

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 29, 2019 10:54

Зравословни, но вкусни плодови салати си приготвиха ученици

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #44/173, 29 - 5 ноември 2019 г.

Свързани публикации

С кулинарен празник ученици отбелязаха Деня на християнското семейство. Той се проведе в сряда, 21 ноември, в харманлийското училище „Иван Вазов. Участници бяха децата на ресурсно подпомагане, които се обучават в него.
Събитието се проведе в игротеката, която бе празнично украсена. Масите бяха отрупани с различни плодове, с които децата, след като чуха беседа за здравословното хранене, аранжираха привлекателни плата. Наред със здравословната храна не липсваха и любимите на децата лакомства, които организаторите на тържеството бяха осигурили.
Специална програма бяха подготвили „Малките изгряващи звезди“ от подготвителна група при училището с ръководител Катя Димова, която бе и водеща на тържеството и е секретар на читалището. Вокална група „Сладурани“ към културната институция поздравиха децата на ресурсно подпомагане и гостите на събитието.
НЧ “Харманли-2001” подари икона на Богородица с Младенеца на Банко Банев, председател на Сдружение „Бизнесът за Харманли“, с пожелание да ги закриля и помага в каузата, за която работят. Иконата е дело на скулторът Тамер Халил, който е ръководител на групи за творчески дейности.
Кулинарният празник се реализира по проект „Читалищен пъзел“, който е съвместена идея на Сдружение „Бизнесът за Харманли“ и НЧ „Харманли – 2001“.

Проект „Читалищен пъзел“ стартира през месец април 2018 година, а приключва през декември 2019 година.
Заложените дейности са:
Дни на изкуствата – Арт ателиета на открито, изработка на изделия, рисунки и др. Изложба-базар, кулинарен празник с деца в неравностойно положение.
Фото клуб „Портрети от Харманли” – рубрика за интересни и вдъхновяващи личности от Харманли – значими хора с принос за града.
Флашмоб – музикален празник под мотото „Не идвай сам”.
Концерт-спектакъл – изява на самодейци от читалища от други градове и държави като част от културен обмен, ”Възстановка на самодивите”, прожекции, развиване на културен туризъм.
Изкуство в публични пространства – масови пленери на открито, рисунки върху асфалт, тематични произведения за Европа, художествен празник, конкурс, включване на деца от различни училища.
За коледните празници сдружението и читалището ще организират и тази година празник на децата, които живеят в Центъра за настаняване от семеен тип, с което и приключват дейностите, които са заложени в проекта им.

„Читалищен пъзел“ спечели финансиране от Фондация „Пловдив 2019“, която бе обявила покана към организации от страната и чужбина за включване в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата с малки проекти.
Миналата година празникът за християнското семейство бе в ЦСОП „П. Р. Славейков“, а тази – в училище Иван Вазов“.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 29, 2019 10:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.