Зов за помощ: Да помогнем на малкия Георги да живее пълноценен живот!

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 25, 2020 08:53

Зов за помощ: Да помогнем на малкия Георги да живее пълноценен живот!

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 43/927, година XVII, 13 - 19 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Малкият Георги от Хасково, само на една година и девет месеца, се нуждае от цялостно лечение, което струва около 50 000 евро. Тази сума е непосилна за неговите родители, които се обръщат с призив да помогнем на рожбата им, за да има пълноценен живот.
Гого е дългоочаквано дете за Елена и Михаил и неговото раждане ги е направило безкрайно щастливи. Радостта им обаче е била кратка – още в първите часове от живота си момченцето получава гърчове, съпроводени със сънни апнеи и спиране на дишането. Въпреки лечението, гърчовете започват да зачестяват като стигат до 60-70 на ден. Наред с тях, изостава неговото умствено и двигателно развитие.
В продължение на година малкото човече е водено в различни рехабилитационни центрове, а когато си е вкъщи – продължава ежедневната работа с частен рахабилитатор. След множество изследвания, включително и генетични в САЩ, до момента няма точна диагноза, която да обяснява състоянието на детето. Направен му е и ядрено-магнитен резонанс и е поставена диагноза – Детска церебрална парализа.
В търсене на помощ, родителите се озовават в Турция. След преглед при невролог ги насочват към извършване на пълни генетични изследвания, за които сумата възлиза на над 7000 евро.
Специалистите са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие. В истанбулския рехабилитационен център „Рибем”, специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Един двуседмичен курс обаче не е достатъчен. Ще са нужни поне година рехабилитация и множество контролни прегледи, за да се постигнат добри резултати.
Стойността на всички терапии и процедури е непосилна за родителите. Към момента са събрани малко над 8500 евро от необходимите 50 000. Семейството е платило от кампанията в „Хелпкарма“ 6240 евро за четири курса за рехабилитация, както и 1300 евро за престой в Истанбул. На 15 ноември тримата заминаха за Истанбул, но поради усложнената от коронавируса обстановка бащата ще се върне и ще остане само майката.
„Следващата година ще бъде решаваща. От специалисти знаем, че най-добри резултати в развитието се постигат до 3-годишна възраст на дечицата. Благодарим Ви от сърце, че дарявате частица от себе си, за да може нашият малък Гого да има по-добър живот. Благодарим Ви, че сте с нас и ни подкрепяте и Ви молим да продължите подкрепата! Без Вас няма да се справим с това трудно изпитание!, споделят Елена и Михаил.
Присъединяваме се към майчиния призив за добротворство. Ако желаете да помогнете на Гого, дарете средства на следната банкова сметка:

IBAN:
BG54FINV91501317483321
BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА
ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВ
PAY PAL:
[email protected]

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 25, 2020 08:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама