Зоодоброволци ще изградят дом за временно пребиваване на кучета и котки

Милена Митева
От Милена Митева август 12, 2020 14:38

Зоодоброволци ще изградят дом за временно пребиваване на кучета и котки

Акценти

  • # 31/915 година XVII, 7-13 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Зоодоброволци в Харманли вече имат собствен терен, на който ще бъде изграден имот с временен статус за пребиваване на кучета и котки. Това стана, след като членовете на организацията и дарител събраха средства, с които да го закупят.
В свой фейсбук пост, дарител, пожелал да остане анонимен, разкрива мотивите си да помогне на организацията:
„Когато бях малко момиченце, често ме питаха каква мечтая да стана и аз отговарях, че ще имам приют за кучетата. Баща ми постоянно повтаряше, че това е много сложно и не е по силите ми и няма как да живея и да изкарвам пари от това. Спомням си веднъж, след един разговор с него, как много се натъжих и излязох да плача навън пред мазетата на блока. Чувствах се толкова бездомна, неразбрана и необичана, така както се чувстват животните, които исках да спасявам. Когато пораснах, избягвах всяко животно, което страда, или публикации за такива, чувствах се слаба и не можех дори да погледна. Обръщах главата си, сякаш няма какво да направя. Бях повярвала, че съм безсилна. Минаха години и съдбата ме срещна с Дима Георгиева. Тя ми каза, че мечтата им е един ден да имат своя вила. Усетих, че моментът да купя моята мечта за някой друг е настъпил. И знам, че тази моя детска мечта е в най-добрите ръце. И знам, че тя се сбъдна въпреки всичко и всички! Вярвам в мечтите и че доброто започва от нас!“
Предстои членовете на сдружението да решат какъв тип да бъде съоръжението, след което да започнат ремонтни дейности.
„Няма значение дали ще бъде приют или просто къщичка. Това ще бъде част от сърцата ни. То ще бъде за всички вас, граждани на Харманли. Там ще можете да дойдете и да научите децата си на любов към животните, да постоите сред природата и да се порадвате на спасените животни“, споделя Дима Георгиева, която е член на организацията.
Пред „Сакарнюз“, тя обясни, че изграждането на съоръжението е належащо, тъй като животните, които стопанисват към настоящ момент на друг терен, трябва да бъдат преместени преди зимата.
Госпожа Георгиева обеща да разкрие и къде ще се намира съоръжението, когато ремонтните дейности приключат.

За да се осъществят идеите, доброволците молят всеки, който има възможност да помогне:
BG58RZBB91551011135273
Райфайзен банк
Титуляр: В помощ на бездомни животни в Харманли, тел.: 0893795533

Милена Митева
От Милена Митева август 12, 2020 14:38
Напиши коментар

1 Коментар

  1. &rG4G(@ август 13, 19:24

    Желая им успех в благородното начинание!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама