„Зодиите в екип“

Радка Димитрова
От Радка Димитрова април 5, 2017 10:15

„Зодиите в екип“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 13/44 31 март – 6 април 2017

Свързани публикации

Екипността е една от съвременните формули на успеха. Целенасоченото комбиниране на знанията и уменията на група хора, обединени от една идея, кауза или задача е в пъти по-ефективно от това само на един човек. Всеки в екипа допринася с това, което умее най-добре за общото благо.

Как се случва всичко това през призмата на особеностите на 12 зодии?

Как представителите на различните зодии могат да бъдат полезни от гледна точка на своите качества и нагласа.
Разделени на основата на 4 стихии, те имат някои общи качества:
Земните – Телец, Дева, Козирог са трудолюбиви, практични, стабилни, реалисти.
Водните – Рак, Скорпион, Риби са чувстващи, интуитивни, състрадателни, емоционални.
Огнените – Овен, Лъв, Стрелец са уверени, вдъхновяващи, действащи, смели.
Въздушните – Близнаци, Везни, Водолей са комуникативни, интелигентни, разумни, социални.

Всеки зодиакален знак си има и своя „работен почерк“.

Овенът със своето новаторство най-вероятно ще открие пазарна ниша, липсващ на пазара продукт или нов начин на работа. Тъй като обаче е прекалено самоуверен, нетърпелив и виждащ по скоро образа, а не въплъщаването му в материята е добре да привлече свои сътрудници или сподвижници. Това ще му се отдаде лесно, защото той ще ги спечели със своето ноу-хау, ентусиазъм, вдъхновение и жизнеността, която вдъхва на всяко нещо. Славата му на първопроходец е оправдана, тъй като в много области именно Овните са пионерите, поставили началото.
За осъществяването от особено важна роля е приносът на Телеца. Не се подлъгвайте по първото впечатление, защото той внимателно ще изслуша за какво става дума, но няма веднага да ви каже своето мнение. На него му е необходимо време, за да осмисли предложението, да оцени неговата практическа приложимост, както и да направи ориентировъчен финансов план и едва тогава ще изрази мнение. Импулсивността и динамиката на Овена добре се съчетават със спокойствието и стабилността на Телеца.

За придвижването на нещата обаче съдействие ще
окажат Близнаците.

Винаги добре информирани, любопитни, с лекота възприемащи всичко, което се случва около тях, те са тези, които ще дооформят идеята. Могат да и придадат търговски вид, ако е необходимо да се заемат с рекламата, да направят проучване на пазара или потърсят специалисти. Изобщо те са тези, които популяризират, осведомяват и информират.

Един Рак, като част от екипа, ще внесе спокойната и
домошарска среда,

която ще подпомогне деловата атмосфера. Във всяко едно работно помещение, офис, магазин,сграда е необходимо да има уют, топлина и усещане за гостоприемство, за да могат хората, които ги посещават да бъдат предразположени. Тази част от работата в екипа е дело на Раците. Те ще внесат и нотка чувствителност, емоционалност и грижа във всяка една обща дейност.
Представителните Лъвове могат да бъдат или начело на екипа или да презентират идеята. И двете са част от тяхното амплоа. В изявата си пред публиката те са в своята стихия и ще го направят по един завладяващ и запомнящ се начин. Лъвовете внасят нотки на аристократизъм, изтънченост и лукс, както и едно усещане за игра и спонтанност, които могат да разведряват работната обстановка. Проблем обаче за съвместната работа може да се окаже тяхната гордост.
От Деви има нужда всеки екип. Дооформянето, проверката на детайлите, както и тяхното пословично трудолюбие винаги са надеждна опора. Може да им се доверите и за „финалния акорд“ и за въвеждането на някакви правила за работа, за ред и организация. Както и при изчисления, боравене с цифри, анализ и обучение.

Везните със своята дипломатичност ще внесат баланс

и ще уравновесяват екипните блюда в посока хармония. При възникнал конфликт те ще открият предимствата на различните гледни точки и ще въдворят така необходимите мир и разбирателство. По въпроси свързани с красота, пропорции, симетрия, цветове също могат да бъдат от полза. Внасят естетичност и умереност в екипа.
За Скорпиона остава отговорната задача да открие „подводните камъни “ в начинанието, да пресметне риска и да направи ревизия на ситуацията. Ако обаче открие прекалено много минуси, не го критикувайте, защото със сигурност е прав и без да се обезсърчавате го попитайте и за възможни решения. Скорпионите боравят добре с чужди финанси, имат нюх за инвестиции.

Стрелецът ще внесе оптимизма, етичността и широтата на своя мироглед,

може да е малко повърхностен и да счита, че с по-малко усилия ще се постигне целта, но за виждането на глобалната картина със сигурност ще е прав. Привлечен от различното, екзотичното, чуждите култури, философските идеи и с това, че е над битовизмите със сигурност също има своето място в съвременните глобални и интеркултурни времена във всяка една структура или организация.
Козирозите са стратези, така че тяхна е отговорността за общата визия и пътя към успеха. Тъй като те са свръхотговорни, дисциплинирани и амбициозни винаги внасят деловитост и сериозност в екипа. Пример са за работоспособност и за съсредоточеност в професионалните цели. Те са като стожер и винаги „работят“ за устойчивостта и организираността на работещите с тях.

Водолеите, макар и считани за чудаци, могат да донесат тази иновативна идея

или решение, които ще направят проекта или начинанието много конкурентни. Вървящи винаги една стъпка преди всички останали те могат и да предвидят или очертаят някакви бъдещи перспективи и тенденции. Сплотяват екипа под мотото: „Един за всички, всички за един“.
Рибите, пословични със своята духовност, може успешно да ги ангажирате в областите изкуство и творчество. Внасят в екипа, в който работят мекота и креативност, грижа за общото благо, а не толкова за личното. Сред техните положителни качества са безкористното служене, състрадание, вяра и отдаденост на това, което правят.

Радка Димитрова
От Радка Димитрова април 5, 2017 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама