Златните момичета от ВК „Любимец – 2010“ отново станаха шампиони

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 24, 2018 09:05

Златните момичета от ВК „Любимец – 2010“ отново станаха шампиони

С купа, медали и грамоти златните момичета от Волейболен клуб (ВК) „Любимец – 2010“ приключиха състезателната година и се завърнаха като шампиони в родния град.
В дните от 15 до 17 юли в с. Маноле се проведоха XXIII държавни игри на спортистите от малките селища, част от които бе първенството по волейбол за момичета до 15 години. В турнира участваха отбори от градовете Стрелча, Кирково и с. Тополово, но след оспорвана и динамична игра, състезателките от ВК показаха, че досегашните титли на шампиони в различните възрастови групи са били заслужени.
„Благодарение на колективната игра на отбора, спечелихме първо място. Момичетата доказаха, че няма значение по-голямата възраст на противника, а начинът на отиграване на всяка ситуация и добрата координация между състезателките“ – разказа треньорът Трифон Трифонов, след като се завърнаха в Любимец.
След края на първенството две от момичета на клуба получиха индивидуални награди за отлична игра. Антония Делчева получи грамота за „най-добър разпределител“, а капитанът на отбора Сияна Ганчева за „най-полезен състезател за отбора“.
Призовите отличия бяха връчени от помощник-треньора на националния отбор по волейбол за жени Любомир Герасимов, който бе и главен съдия на турнира.
Тази година министърът на спорта Красен Кралев откри спортната надпревара в с. Маноле.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 24, 2018 09:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.