Златни накити в бельото на преминаващи през границата откриха митничари

Сакар нюз
От Сакар нюз август 25, 2016 12:13

Златни накити в бельото на преминаващи през границата откриха митничари

Акценти

  • Те тежат около килограм и са открити при шест различни случая

Свързани публикации

Златни изделия на стойност 55 687 лева задържаха митничари на Капитан Андреево за два дни. Това става ясно от тяхна съобщение.
При пет от случаите, при личен преглед на три жени и двама мъже, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили в бельото им общо 661, 45 грама златни накити. Двамата мъже, български граждани, са пристигнали на пункта пеша. У тях открили общо пет пакета, обвити в тиксо, с изделия от жълт метал, укрити в долното бельо на Й.А. на 31 години и Я.О. на 22 години – и двамата от Пловдив.

Трите жени, две от които български гражданки и една румънска гражданка, също са използвали бельото си – гащи и сутиен, за укритие на контрабандно пренасяните златни накити.
Направената експертиза е установила, че и при петте случая бижутата /пръстени, гривни, обици и колиета/ са от 14-каратово злато, а общата им стойност е 39 687 лева.
Шестият от случаите е разкрит при проверка на Мерцедес Е220. От жабката и подлакътника на задната седалка са извадени гривни и колиета с общо тегло 265 грама, на стойност близо 16 000 лева. Накитите се оказали собственост на пътуващата в автомобила жена на 40 години, която заявила, че ги е закупила от Турция за подаръци, по повод предстоящата сватба на сина и.
Откритите контрабандни златни бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата, нарушителите са глобени става ясно от тяхното прессъобщение.

Снимка: Митници

 

Сакар нюз
От Сакар нюз август 25, 2016 12:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама