Златни бижута, укрити в чанта с чушки, откриха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз август 7, 2016 12:08

Златни бижута, укрити в чанта с чушки, откриха на Капитан Андреево

Акценти

  • На нарушителката е съставен акт за нарушение на Валутния закон
  • За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт е иззета и сумата от 500 евро, се казва в собщението от митниците.

Свързани публикации

Контрабандно пренасяни златни бижута задържали служители от мобилна митническа група на пункта Капитан Андреево. В съобщението от митниците са казва, че ценностите са били пренасяни от румънска гражданка, влизаща в страната от Турция с автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. Пред митническите служители дамата заявила, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка между багажа на пътниците е открита чанта с червени чушки, собственост на румънската гражданка. След преглед на съдържанието на чантата, между чушките са открити изделия от жълт метал. Митническите служители са открили общо 102 медальона, пръстени, синджири, гривни и обеци. Направената експертиза от вещо лице  е установила, че златните бижута са с общо тегло 367.30 грама и са на стойност 20 038  лева.

Златните бижута са задържани и подлежат на  отнемане в полза на държавата според разпоредбите на Валутния закон. На нарушителката е съставен акт за нарушение на Закона. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт  е иззета и сумата от 500 евро, се казва в съобщението от митниците. В него те припомнят, че ден преди това на същия пункт за задържали 137.70 грама златни бижута на стойност 8 262 лева в бельото на дама, българска гражданка, влизаща в страната от Турция. Рекордно количество златни бижута за над 700 000 лева, укрити по телата на четирима мъже, бяха открити от митническите служители при друг случай от края на миналата седмица.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз август 7, 2016 12:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама