Златен медал и второ място за джудистите

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2007 03:42

Златен медал и второ място за джудистите

Георги Гешев от тополовградския отбор по джудо спечели златен медал на Международен турнир в Банско с участието на държави от Гърция, Кипър, Македония, Беларус и най-добрите български отбори. Той стигна до финала, след като победи последователно двама български, един гръцки и беларуски състезател. При момчетата отборът зае отборно второто място след тима на Гърция. Състазанието бе организирано по случай 50-годишния юбилей на джудото в България.
Тополовградският отбор участва с 11 състезатели. Останалите медалисти от града са: Пл. Арабаджиева – сребърен, а с бронзови: К. Кьосева, М. Николаева, Н. Арабаджиев, Н. Бояджиев и Г. Янков.
Благодарение на отпуснатите средства на общината, отборът по джудо успя да участва на почти всички състезания и турнири, залегнали в спортния календар.
В комплексното класиране за 2007 г. отборът на Тополовград е на 18 място с 13 медала от Държавни първенства и шампионати.
В България има 76 спортни клуба по джудо, от тях само 48 са със спечелени медали.
През есента клубът по джудо се разделя с най-добрия и перспективен състезател Георги Гешев. След проби в „Локомотив“ – Пловдив по футбол, той предпочете да продължи спортната си кариера като вратар.

Мариана Йорданова

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 13, 2007 03:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама