Журналист от „Сакарнюз“ получи национална награда

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2017 11:55

Журналист от „Сакарнюз“ получи  национална награда

Иван Атанасов, главен редактор на „Сакарнюз“, получи награда от Асоциацията на регионалните медии. Той бе победител в категория „Интервю“. Негови материали бяха номинирани в още две категории.
В раздел “Фоторепортаж” призът бе присъден на Светослав Петров от в. “Борба” – Велико Търново.
Жана Иванова от вестник “Струма” – Благоевград, е първа в категорията “Коментар”. Наградата в раздела “Очерк” отиде при Златина Димитрова от в. “Янтра ДНЕС” – Велико Търново.
Най-голямата награда, статуетката “Св. Константин- Кирил Философ” за висок професионализъм и журналистическо майсторство, тази година отиде у Валери Ведов от в. “Конкурент” – Враца.
Церемонията по награждаването се състоя на 7 юли в комплекс “Русалка”, северно от Балчик. Тя е 14-та поред организирана от Асоциация, която обединява 30 регионални медии от цялата страна.
„Ние сме като една обърната пирамида на т.нар. столична журналистика. Новините, които в централните вестници са на първа страница, при нас са доста назад. Нашият поглед е обърнат към хората от нашия град, улица и квартал. В регионалните вестници трудно може да съществува понятие като “фалшива новина”, защото всеки ден гледаме в очите нашите читатели.“ Това каза в приветствието си преди награждаването председателят на Управителния съвет на БАРМ Иван Бунков. Той поздрави колегите си със стоицизма, с който продължават да издават вестници в своите региони, въпреки все по-трудната среда за оцеляване на качествена и стойностна журналистика.
Материалите, които участваха в конкурса тази година, бяха оценявани от авторитетно и безпристрастно жури. В него влизат писателите Иван Гранитски и Бойко Ламбовски и журналистката от вестник “24 часа” Алексения Димитрова.
Българска асоциация на регионалните медии се утвърждава като силната, работеща и пълнокръвна медийна организация в страната, която всяка година без прекъсване отличава най-добрите си пера.
Спонсори на събитието бяха “Мтел”, “Домейн Боаяр” и комплекс “Русалка”.

Интервюто, спечелило наградата, е с астрофизика Веселин Костов. Той работи за NASA, а името му нашумя като откривател на планети, които имат сходна природа като тази с нашата земя. Българинът – американски учен призна, че в интервюто, дадено за „Сакарнюз“ зададените му въпроси са били най-смислени и интересни.
Веселин Костов е внук на Дончо Ванчев, учител по математика, препо-давал дълго време в Харманлийската гимназия.

 

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2017 11:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.