Журналист от „Сакарнюз“ получи национална награда

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2017 11:55

Журналист от „Сакарнюз“ получи  национална награда

Иван Атанасов, главен редактор на „Сакарнюз“, получи награда от Асоциацията на регионалните медии. Той бе победител в категория „Интервю“. Негови материали бяха номинирани в още две категории.
В раздел “Фоторепортаж” призът бе присъден на Светослав Петров от в. “Борба” – Велико Търново.
Жана Иванова от вестник “Струма” – Благоевград, е първа в категорията “Коментар”. Наградата в раздела “Очерк” отиде при Златина Димитрова от в. “Янтра ДНЕС” – Велико Търново.
Най-голямата награда, статуетката “Св. Константин- Кирил Философ” за висок професионализъм и журналистическо майсторство, тази година отиде у Валери Ведов от в. “Конкурент” – Враца.
Церемонията по награждаването се състоя на 7 юли в комплекс “Русалка”, северно от Балчик. Тя е 14-та поред организирана от Асоциация, която обединява 30 регионални медии от цялата страна.
„Ние сме като една обърната пирамида на т.нар. столична журналистика. Новините, които в централните вестници са на първа страница, при нас са доста назад. Нашият поглед е обърнат към хората от нашия град, улица и квартал. В регионалните вестници трудно може да съществува понятие като “фалшива новина”, защото всеки ден гледаме в очите нашите читатели.“ Това каза в приветствието си преди награждаването председателят на Управителния съвет на БАРМ Иван Бунков. Той поздрави колегите си със стоицизма, с който продължават да издават вестници в своите региони, въпреки все по-трудната среда за оцеляване на качествена и стойностна журналистика.
Материалите, които участваха в конкурса тази година, бяха оценявани от авторитетно и безпристрастно жури. В него влизат писателите Иван Гранитски и Бойко Ламбовски и журналистката от вестник “24 часа” Алексения Димитрова.
Българска асоциация на регионалните медии се утвърждава като силната, работеща и пълнокръвна медийна организация в страната, която всяка година без прекъсване отличава най-добрите си пера.
Спонсори на събитието бяха “Мтел”, “Домейн Боаяр” и комплекс “Русалка”.

Интервюто, спечелило наградата, е с астрофизика Веселин Костов. Той работи за NASA, а името му нашумя като откривател на планети, които имат сходна природа като тази с нашата земя. Българинът – американски учен призна, че в интервюто, дадено за „Сакарнюз“ зададените му въпроси са били най-смислени и интересни.
Веселин Костов е внук на Дончо Ванчев, учител по математика, препо-давал дълго време в Харманлийската гимназия.

 

Милена Митева
От Милена Митева юли 17, 2017 11:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама