Животът има ли обратен ход?

Радка Димитрова
От Радка Димитрова април 15, 2017 22:55

Животът има ли обратен ход?

Планетата Сатурн ретроградна в Стрелец от 5 април до 25 август.
В материалистичния, потребителски и консуматорски свят, в който живеем все по-рядко обръщаме поглед към нематериалното и формираме своята стабилност от вещите, които притежаваме.

Обграждаме се с тях и създаваме около себе си прегради и стени,

в които често заключваме своята душа и дух. И колкото повече се стремим да притежаваме, толкова повече нараства нашата тревожност, че не сме защитени. Този парадокс показва, че не сме на правия път. Планетата Земя се задъхва от неистовите човешки стремежи, а самия човек не може да си отговори на въпроса: Какво не е наред, след като толкова много работя, старая си, поставям си цели, а нещата не вървят и т.н.

Необходимо е опората и стожерите да са вътрешни, а не външни,

не да притежаваме, а да сме, не да се състезаваме и конкурираме с другите, а да бъдем себе си. Един прекрасен филм за света, който всички обитаваме, за преподредбата на ценностите и за намирането на пътя към себе си е „Барака“. Филм за модерния човек и неговите корени, за вчера и днес, за живота.
Чисто астрологически планетата Сатурн отговаря за вътрешната стабилност и устойчивост на човека. Позицията й по знак и дом в наталния хороскоп показва усвояването на уроци, свързани с техните теми. Например в 3 дом с ученето, ранното образование, ума, в 5 дом- с любовта, децата, в 7 с партньорствата, в 11 с приятелствата, проектите или надеждите за бъдещето. По знаци – Сатурн в Телец с тялото, притежанията, в Рак-със семейството, емоционалността, в Козирог с кариерата, отговорностите и т.н.

От 5 април до 25 август планетата е ретроградна в знака Стрелец,

който се свързва с нашите убеждения, ценности, разбирания, принципи, изобщо мирогледа ни за живота. Ретроградното движение на всяка планета идва , за да поспрем и поправим нещо, да преосмислим. В случаи когато неяснотата или загубата на цел са актуални в нашия живот, то това е времето за да променим курса, за да излезем от застоя. Сатурн в Стрелец изисква от нас промяна, за да ни направи по-устойчиви и стабилни, с укрепени вътрешни стени. С една идея ще сме по-организирани, дисциплинирани, целенасочени и отговорни, ако разбира се си направим труда за посочените по-горе преоценки. Тази препоръка се отнася по-съществено за всички със Слънце в Стрелец, където промените и трансформациите ще бъдат по-цялостни, а и събитията в живота им ще ги насочват да се замислят върху това.
Мисли: „От всички общи значения на Сатурн може би най-важното е това, че той представлява концентриран опит и уроци, които животът внася във физическото тяло, в материалното равнище“ .
„Усилията и благодатта действат едновременно, те са двете страни на една й съща монета. Чрез усилието човек отваря канал, през който благодатта може да потече“ Стивън Аройо „Астрология, карма и трансформация“.

10 април – 3 май планетата Меркурий ретроградна в Овен и Телец.

Най-често Меркурий променя своето движение от директно в ретроградно, но и самият период е най-краткотраен в сравнение с този на другите планети. Това безспорно е най-обсъжданата астрологична тема, необяснимо защо. Животът ще продължи да си тече, няма как да спре и ще се случват определени събития. Особено такива, които отдавна са планирани, важни или належащи. Но!

Ретроградният Меркурий е фактор в живота ни, който не бива да подминаваме с лека ръка.
На първо място по-бдителни трябва да бъдат хората със Слънце в Овен и Телец, тъй като това са знаците, в които сега планетата ще обърне своя ход. Това се отнася за всяко едно ретроградно движение на Меркурий, което винаги е в различни зодии.

Образно казано „планетата ви е на гости“,

тя е във вашия знак и не може да се правите, че не я забелязвате, защото тя е в дома ви или е редом, върви с вас. Идва, за да ви донесе някакво послание, чуйте какво е то. Меркурий е известен като посланика на боговете, като посредника между тях и хората и идвайки той е като пощальона, който носи писмата или звука на Месинджъра, който ви сигнализира, че сте получили съобщение. Така е и с планетите. Вие преценявате дали ще чуете или пропуснете съобщението, дали ще отворите писмото или не, но така или иначе вие сте получателят.
Второ, на фокус са – за представителите на всички зодии, темите по тези два знака – Овен – идеи, начинания, нови начала, проекти и Телец – финанси, лични ресурси-ценности, тяло, средства, таланти, умения, притежания или всичко, което разбираме под обобщението мое, но на индивидуално ниво. Именно те сега трябва да бъдат анализирани, изяснени и проверени. Да се открие с кои други сфери от личния живот са свързани и ако там има някакъв проблем най-вероятно първопричината е в някои от изброените по- горе сфери. А действието както вече многократно е писано трябва да се предприеме най- рано 2-3 дни след края на ретроградния период. В най-добрия случай е препоръчително да се синхронизира и с наталния хороскоп.
И трето – затруднени са всички сфери и дейности от живота под управлението на Меркурий, за които вече е ставало дума. Може да си ги припомните от източниците на информация, които използвате.
Мисъл: „ Живей живота както той се изживява сам“. Лао Дзъ
Венера ретроградна 4 март-15 април

Планетата Венера е към края на своето ретроградно движение

и най-накрая Везни и Телец ще си поотдъхнат, тъй като тя е тяхна управителка. Тя се движеше ретроградно в знаците Овен и Риби, така че и те имаха трудни моменти. Със сигурност в периода 4.03- 15.04 настъпиха промени в отношенията, финансите, личното участие във връзките и партньорствата, представите за любовта и приоритетните ценности в нея. В тази част от характера ни, свързана с всичко горепосочено.
Мисъл: „Човешките връзки служат за саморазкриване, а не за самоудовлетворяване. Хората, особено истинските приятели, са огледала, в които откриваме себе си“ Х. Ф. Уикли.
От 6 февруари до
10 юни и планетата Юпитер е ретроградна във Везни.

Тя отново ще ревизира всичко по Везни – връзки, отношения, партньорства, както и тяхната стабилност, просперитет, лоялност и честност, но вече като взаимодействие. Така, че ако сте си изяснили приоритетите си в тези области по време на ретроградна Венера след това с по-голяма лекота ще решавате дилемите на ретроградния Юпитер, който само ще шлифова и прецизира. Ако не тогава някои връзки ще се разпаднат, други ще се окажат нетрайни, трети неудовлетворителни в социален аспект.
Юпитер е показател и за съдопроизводството, така че в периода на ретроградност и тук ще има трудности и забавяния. За нашите висши идеали и разбирания, за социалния престиж, за оценката на обществото. И тук ще ни се наложи да преосмисляме дали сме поели верния курс.
Мисъл:

“Това, което се случва на човека, е показателно за него.

Той представлява мозайка и всички парчета съвпадат. Докато животът напредва, те едно по едно си отиват на местата според някакъв предопределен план“ Карл Густав Юнг
В компанията на толкова ретроградни планети нещата само на външен план изглеждат като неразгадаем казус. Когато обаче се захванем с едно от нещата, което трябва да ревизираме, на принципа на доминото, те се нареждат.
Животът има ли обратен ход? Разбира се, че не. Просто понякога ни връща „назад“, за поправка.

Светли Великденски Празници!Нека добродетелите на Христос да живеят във всеки един от нас!

Радка Димитрова
От Радка Димитрова април 15, 2017 22:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама