Жителите на Калугерово искат повече светлина през нощта в селото

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2018 10:10

Жителите на Калугерово искат повече светлина през нощта в селото

Уличното осветление да бъде с нов график, поискаха жителите на село Калугерово от областния управител Станислав Дечев. В Симеоновград той започна поредицата си от изнесени приемни в общините от региона. Хората, който бяха дошли на първата среща, обясниха, че най-удачното време за осветяване на селските улици е между полунощ и 4 сутринта, а не както е сега.
Областният управител веднага постави въпроса пред кмета на Симеоновград Милена Рангелова. „Ще се съобразя с желанието на хората от Калугерово и веднага ще проверя дали е възможно технически това да се случи”, ангажира се тя.
Освен това жителите на Калугерово настояват да се предприемат превантивни мерки срещу бъдещи наводнения в селото. Там още си спомнят 2005 година, когато много домове и имоти бяха наводнени от водната стихия. Хората искат при ремонта на жп линията да се предвидят достатъчно водостоци, през които да се отичат водите, а не да се събират и да заливат селото.
Областният управител на Хасково Станислав Дечев се ангажира лично да посети село Калугерово на 16 юли и на място да види проблемите, за които говорят хората, в това число лошата улична мрежа, липсата на канавки и водоотвеждащи канали.

Снимка: ОблА

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2018 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама