Жителите на Калугерово искат повече светлина през нощта в селото

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2018 10:10

Жителите на Калугерово искат повече светлина през нощта в селото

Уличното осветление да бъде с нов график, поискаха жителите на село Калугерово от областния управител Станислав Дечев. В Симеоновград той започна поредицата си от изнесени приемни в общините от региона. Хората, който бяха дошли на първата среща, обясниха, че най-удачното време за осветяване на селските улици е между полунощ и 4 сутринта, а не както е сега.
Областният управител веднага постави въпроса пред кмета на Симеоновград Милена Рангелова. „Ще се съобразя с желанието на хората от Калугерово и веднага ще проверя дали е възможно технически това да се случи”, ангажира се тя.
Освен това жителите на Калугерово настояват да се предприемат превантивни мерки срещу бъдещи наводнения в селото. Там още си спомнят 2005 година, когато много домове и имоти бяха наводнени от водната стихия. Хората искат при ремонта на жп линията да се предвидят достатъчно водостоци, през които да се отичат водите, а не да се събират и да заливат селото.
Областният управител на Хасково Станислав Дечев се ангажира лично да посети село Калугерово на 16 юли и на място да види проблемите, за които говорят хората, в това число лошата улична мрежа, липсата на канавки и водоотвеждащи канали.

Снимка: ОблА

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2018 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.