Женската фолклорна група на с. Радовец стана на 45 години

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 14, 2018 01:27

Женската фолклорна група на с. Радовец стана на  45 години

Женската група за автентичен фолклор при читалище „Васил Левски 1934” – с. Радовец навърши 45 години. По този случай в навечерието на Деня на народните будители в селото се състоя тържество. За него прочутите радовчански самодейки, донесли много награди и отличия, гордост и за местното население и за общината, получиха много поздравления.
На тържеството дойдоха бивши кметове на селото и някогашни участници в групата. Имаше гости и от читалищата на съседните села Сладун и Студена, с които радовчанскато читалище е в чудесни взаимоотношения и с много съвместни участия и отлични представяния.
От председателя на читалищното настоятелство Желязка Попова всички участнички в групата получиха Благодарствени грамоти и значки за принос за запазване и представяне на местния радовчански фолклор. Секретарят Мария Мутафчиева представи емоционално историята на певческия колектив през годините, от създаването му през 1973 година досега.
В концерта се включиха със специални поздрави мъжката коледарска група при читалището и певчески групи от Клуба на пенсионера в селото.
Гласовитите певици получиха Поздравителен адрес от кмета на общината Божин Божинов и от кмета на селото Христина Маврова, която е и участник в групата.
Концертът завърши с масово изпълнение на всички участници в тържеството на химна на тракийци и с развято национално знаме.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 14, 2018 01:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.