Жените от „Инер уил клуб“ 10 години помагат в благотворителни каузи

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2018 14:17

Жените от „Инер уил клуб“ 10 години помагат в благотворителни каузи

Жените от „Инер уил клуб“ – Харманли, отбелязаха 10 години благотворителна дейност. Това стана в събота, 10 ноември, когато членовете на организацията честваха своя юбилей. Празничната вечер бе благотворителна и протече под мотото „Дари звезди в детските очи“. Със събраната сума от близо 2 000 лв. ще бъдат покрити разходите за очни прегледи на първокласници.
Със свои изпълнения възпитаници на ДГ “Ален мак“ поздравиха присъстващите.
Сред гостите на събитието бяха президента на клуб „Инер Уил“ в Хасково – Лиляна Лозева, паст президента – Галя Апостолова, президент на организацията в Пловдив – Цонка Михайлова. На събитието присъства заместник областният управител д-р Стефка Здравоква, кметът на Харманли Мария Киркова, нейният заместник – Валентина Димулска.
По време на тържеството бе даден и отчет за дейността за период от една година. От него става ясно, че през септември членовете са взели участие в националния проект „Антидрога”, което включва раздаване на флаери, беседа и разговори с ученици по темата.
На 21 октомври 2017 г. клубът организира конен атракцион /разходка с кон/ безплатно за децата от града, като специално гостува Клуб по конен спорт „Феномен” Стара Загора.
На 25 октомври 2017 г. по идея на членовете се състоя среща на граждани и ученици от града с хасковския кубинец и пътешественик Росен Андрей Охеда.
На 17 ноември 2017 г. се състоя благотворително парти с цел набиране на средства за проекта „Профилактични ортопедични прегледи” за гръбначни изкривявания за децата от 2, 3 и 4 клас от училищата в Харманли. Той бе реализиран в периода 23 април до 4 май 2018 г.
В първия етап бяха извършени прегледи на 700 деца на възраст 8 – 10 години от рехабилитатор.
Вторият етап от прегледите продължи през месец юни с преглед при ортопед за 50 деца с установен проблем.
На 11 януари клубът реши да подпомогне финансово с 300 лева лечението на малкия Ангел Гачев.
През април дари сумата от 200 лева на детска градина „Ален Мак”, която отпразнува своя 45-ти рожден ден.
На 24 май дамите от клуба наградиха двама зрелостници от града Кристина Иванова и Александър Янков, които завършиха своето средно образование с отличен успех. Те получиха грамота и по 100 лева парична награда.
Клубът подпомогна финансово с различни суми и семействата на няколко деца със здравословен проблем. Осигури и сума необходима за участие на Гергина Пейкова в конкурс по пеене.

Празничната торта за юбилея на организацията бе дадена на търг. Стойността от 150 лв. и 2 000 рубли заедно с допълнително събрани в кутия средства ще бъде предоставена на 7-годишният Ангел Гачев от Харманли, който страда от тежко заболяване.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2018 14:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама