Жени от Ивайловградско представиха местни ястия в столицата

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2019 23:34

Жени от Ивайловградско представиха местни  ястия в столицата

Женска група за автентичен фолклор при НЧ „Пробуда – 1914” Ивайловград, клон с. Свирачи, взе участие във второто издание на международния фестивал „Балканска палитра – живи човешки съкровища от Балканите”.
Освен изпълненията на лятната сцена на Борисовата градина в София, програмата на фестивала включваше и демонстрация на традиционно народно творчество в отделни шатри, детска арт – работилница и вкусна балканска кухня. Там женската група за автентичен фолклор представи традиционни ястия от ивайловградския край, приготвени от тях.
Във форума взеха участие изпълнители и състави от балканските страни и такива от Югоизточна Европа, подписали Конвенцията за нематериално културно наследство от 2003 г,. Те представиха музикални изпълнения, както и произведения на традиционните народни занаяти, признати за живи човешки съкровища на човечеството.

Второто издание на фестивала „Балканска палитра“ се проведе под патронажа на Министерството на културата и в партньорство с Международния женски клуб в София, със съдействието на Регионалния център за опазването на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО и на Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, както и с подкрепата на Дирекция „Култура“ на Столична община, като част от Лятната културна програма на София.

снимка: BulFoto

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2019 23:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.