Жени от Ивайловградско представиха местни ястия в столицата

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2019 23:34

Жени от Ивайловградско представиха местни  ястия в столицата

Женска група за автентичен фолклор при НЧ „Пробуда – 1914” Ивайловград, клон с. Свирачи, взе участие във второто издание на международния фестивал „Балканска палитра – живи човешки съкровища от Балканите”.
Освен изпълненията на лятната сцена на Борисовата градина в София, програмата на фестивала включваше и демонстрация на традиционно народно творчество в отделни шатри, детска арт – работилница и вкусна балканска кухня. Там женската група за автентичен фолклор представи традиционни ястия от ивайловградския край, приготвени от тях.
Във форума взеха участие изпълнители и състави от балканските страни и такива от Югоизточна Европа, подписали Конвенцията за нематериално културно наследство от 2003 г,. Те представиха музикални изпълнения, както и произведения на традиционните народни занаяти, признати за живи човешки съкровища на човечеството.

Второто издание на фестивала „Балканска палитра“ се проведе под патронажа на Министерството на културата и в партньорство с Международния женски клуб в София, със съдействието на Регионалния център за опазването на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО и на Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, както и с подкрепата на Дирекция „Култура“ на Столична община, като част от Лятната културна програма на София.

снимка: BulFoto

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 7, 2019 23:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 892 преглеждания