Жътвата върви успешно в Тополовградско

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 8, 2017 10:28

Жътвата върви успешно в Тополовградско

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 27/58 7-13 юли 2017

Свързани публикации

Завърши жътвата на ечемика в община Тополовград, от който бяха засети общо 5 000 декара в землищата на различни села от общината. Според данни от Общинската служба „Земеделие” добивите от тази зърнена култура са много добри, дори и рекордни за общината, като на места са достигнали до 500 кг от декар. След като в началото на тази седмица на територията на общината не паднаха почти никакви количества дъжд, вече започна и жътвата на пшеницата. Общото количество декари е 28 000 дка и от нея се очакват много добри за района добиви.
С тритикале земеделските производители от общината са засели сравнително малко площи от 1300 дка, като неговато жътва тепърва предстои.
Маслодайната рапица се прибира усилено, като от засетите 4 000 дка са пожъната половината – 2 000 дка, като средният добив се движи около 100 кг от дка.
В много добро състояние засега се намира и слънчогледът, от който тази година в общината има голямо количество засети площи от 8 хиляди декара. Допреди няколко години основната за поминъка на населението техническа култура – тютюна, сега е сведена до 50 декара, и то само в село Радовец.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 8, 2017 10:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама