Земеделците – притеснени от безводната зима

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 27, 2019 10:55

Земеделците – притеснени от безводната зима

„Толкова суха зима не помня да е имало, откакто вече от над 20 години се занимавам със земеделие.“ Това каза Иван Димитров от село Мрамор, един от най-големите земеделски производители в община Тополовград.
„За първи път ми се случва при торенето на нивите на места, на които традиционно машините потъват и трудно ги изваждаме, тази година дори и дири да не остават, когато преминаваме през тях. На база на опита си от други години, взех мерки и осигурих двойни гуми за машините, а дори не ни се наложи и да ги поставим. Не знам, ако продължава така, какво ще стане с реколтата и лошото е, че нищо не можем да променим или направим“, завърши Иван Димитров.
Неговите притеснения споделят и други земеделски производители от общината. Те са на мнение, че зимата в района на Сакар планина е необичайно суха, с оскъдни валежи, както на сняг, така и на дъжд.
Това притеснява хората, които се занимават със земеделие в общината, защото, ако сушата продължава, това ще доведе и до лоши добиви от есенниците и другите земеделски култури.

Снимка: Fermer.BG

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 27, 2019 10:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама