Здравословните тенденции за 2018 година

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 9, 2018 06:30

Здравословните тенденции за 2018 година

Акценти

  • Нова година, нов късмет, а разбира се и нови тенденции.

Свързани публикации

Нова година, нов късмет, а разбира се и нови тенденции. Но не само в модата, а във всяка друга сфера на ежедневието ни – дори при здравето, диетите и т.нар. уелнес.
Вижте кои са най-горещите здравословни тенденции, които ще наблюдаваме през 2018 г.

1. Лечебните подправки са навсякъде
Все по-често се говори за лечебната сила на подправките и през 2018 тази тенденция ще завладее света на здравословните храни и напитки. Очаква се особено голям интересе към куркумата и т.нар. „златно мляко“.

2. Активен въглен
В социалните мрежи вече все по-често се споделят „пречистващи“ напитки с активен въглен. Тази съставка, добре позната у нас от години, трябва да бъде използвана много внимателно и информирано. Това е една от тенденциите, към които трябва да подхождате с много внимание.

3. Грижа за себе си
Ако досега масажите са се смятали за начин човек да се поглези, то те вече се превръщат в ключови за ежедневието и здравето. Масажът и други процедури, които подобряват здравословното състояние по най-приятен начин ще са все по-честа тема, когато говорим за здраве.

4. Декор у дома, който лекува
Интересна тенденция е превръщането на дома в здравословно място чрез поставяне на лечебни кристали, растения, които пречистват въздуха, кътчета за йога и медитация, цветове, които успокояват съзнанието. Според експерите тази тенденция ще се настани постепенно в живота на интерсуващите се от здравословен начин на живот, но ще остане дълго време.

5. Ядкови млека
Все по-често ще чуваме да се говори за ядковите млека. Всички сме чували за бадемовото мляко, което е и лесно за откриване в големите супермаркет. През 2018 обаче все по-често ще се говори за него, но и други ядкови млека, както и за рецепти как д си ги приготвим у дома.

6. Ферментирали храни за здрав стомах
За българската кухня ферментиралите храни (по-известни у нас като туршии) не са нищо ново. Но се оказва, че те малко по-малко ще превземат света на здравословното хранене. Богати на пробиотици, те са идеални за хората със стомашни проблеми.

7. Силата е по-важна от размера
Тренировките вече няма да са фокусирани върху отслабването, а върху повишаването на силата на тялото. Това определено не значи, че целта на тренировките ще бъда всички да станем културисти. Идеята е, че ще се работи повече върху силата на мускулите, издръжливостта и гъвкавостта.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 9, 2018 06:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.