Здравословни проблеми, за които ръцете ви „съобщават“

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 23, 2018 09:00

Здравословни проблеми, за които ръцете ви „съобщават“

Акценти

  • Подуването на ръцете може да дължи на горещ ден или на прекаляване със солта.

Свързани публикации

Ръцете ви казват много повече за вас, отколкото мислите, и съобщават за различни здравословни проблеми, от които може да страдате. Затова бъдете наблюдателни спрямо ръцете си и вземете под внимание някои признаци, от които може да зависи здравето ви.

Болка в палеца и показалеца
Ако усещате болка и изтръпване в палеца и показалеца, то може да страдате от синдром на карпалния тунел. От това заболяване страдат художниците, работещите с компютърна мишка в продължение на много часове, фризьорите, хирурзите и т.н. Това заболяване е съпроводено и от подуване, болка и парене в китката.

Рани, които отнемат много време, за да се излекуват
Натъртвания, ожулвания и всякакъв друг вид наранявания на кожата, които сякаш никога няма да заздравеят са един от симптомите на диабет. Ако подобни проблеми са съпътстване също от глад, жажда, изтръпване на ръцете и краката, то трябва непременно да изследвате кръвната си захар.

Промяна в цвета на пръстите
Ако сте били изложени на ниски температури, стрес или тежко физическо натоварване продължително време, то тогава нямате повод за притеснение, ако пръстите ви са с различен от нормалния цвят. Но, ако в комбинация с това, усещате болка, изтръпване, подуване или сърбеж, трябва да се консултирате с лекар. Може да става въпрос за проблем с кръвоносните съдове, гръбначния стълб или кожно заболяване.

Прекомерно изпотяване
Нормално е дланите ви да се потят през лятото, при стресови ситуации и прочие, но ако без причина дланите ви са постоянно потни, може би страдате от хиперхидроза.

Чупливи нокти
Понякога това е безобиден проблем, дължащ се на постоянния ви досег с вода, препарати и т.н. Но може и да е индикация за липса на калций и проблем с щитовидната жлеза. Ако изпитвате още слабост, умора и болка в ставите, то трябва да се консултирате с лекар.

Постоянно студени ръце
С този проблем може да се похвалят много жени, които редовно са с ледени ръце и крака. Проблемът обикновено е свързан с лошото оросяване и кръвообращение, а може и да се дължи на проблеми с нервната система.

Треперене на пръстите
Това може да се дължи на прекомерно напрежение или фическо натоварване. В тези случаи почивката е напълно достатъчна, за да се справите с този проблем. Но ако пръстите ви редовно треперят, то може би страдате от дефицит на витамин В.

Подуване
Подуването на ръцете може да дължи на горещ ден или на прекаляване със солта. Но продължителното и често подуване може да е признак на съдови заболявания.

Промяна в цвета на ноктите
Това може да е признак на нисък хемоглобин, а също и на анемия. В тези случаи обикновено ноктите синеят. Може да изпитате и леко изтръпване на пръстите.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 23, 2018 09:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.