Здравни причини, за да си вземете котка вкъщи

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 2, 2018 11:52

Здравни причини, за да си вземете котка вкъщи

Котките са полезни за вашето здраве. Мъркането на котка ви помага, когато сте стресирани, но знаехте ли че честотата на този звук има лечебно действие и върху костите, мускулите и ставите. Ето 5 причини да имате котка:
Котките намаляват риска от сърдечносъдово заболяване
Според редица проучвания котките помагат за намаляване на стреса. В дългосрочен план това е много полезно за сърдечносъдовата система. Има проучвания, които показват, че котката у дома намалява риска от инфаркт с до 30%.
Мъркането като мехлем за костите, мускулите и сухожилията
Котешкото мъркане е сред най-добрите звуци за успокояване. Той има лечебен ефект върху вашите кости и мускули.
Вибрациите от мъркането на котката са с честото 20-140 HZ. А според някои изследвания звуци с честота 18-35 влияят положително и за здравето на ставите, особено при възстановяване след контузия.
Котката и по-добрият сън
Котката у дома ви помага да спите по-добре. Мнозина собственици на котки сигурно ще поклатят невярващо глава, ако тяхната писана ги буди нощем. Ако обаче имате добре възпитано животно, което има стриктни навици през денонощието, ще се радвате на спокоен сън.
Котката като терапия срещу стреса
Научно доказано е, че ако имате котка у дома, тялото ви отделя химикали с успокояващо действие. Те редуцират нивата на хормоните на стреса и ви помагат да се отпуснете. Освен това котките са животни, които не искат много внимание и около тях не се създава излишен стрес, свързан с полагането на грижи в определен час.
Котката намалява риска от алергии при децата
Безброй са проучванията, които доказват, че наличието на домашен любимец намалява шанса от развитие на алергии у децата. Особено полезно е около бебетата и децата до 2 години да има редовно котка или куче. Това ще намали риска от развитие на алергия не само към съответното животно, но и други алергии като тези към домашен прах, цъфтящи растения и т.н.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 2, 2018 11:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.